Aplikacija, s katero se naučiš novega jezika v treh tednih

Se želiš naučiti novega jezika, vendar ne najdeš časa in motivacije? Popolnoma razumljivo. Začeti s takim konjičkom ni lahka naloga, vendar ti jo aplikacija Babbel lahko olajša.

Raziskava

Neodvisna raziskava na Univerzi v New Yorku in Univerzi v Južni Karolini je ocenila učinkovitost Babbel tečajev španščine s spremljanjem napredka 391 naključnih učencev in njihovega znanja na začetku in koncu tečaja.

Ugotovitve

Raziskovalci so ugotovili, da začetniki brez predznanja potrebujejo  približno 15 ur mesečno, da pokrijejo zahteve celotnega študijskega semestra španščine. Aplikacija deluje dobro za posameznike različnih starosti, z različnim maternim jezikom in zaposlitvenim statusom. Pri tem 95 % uporabnikov trdi, da je Babbel koristen in lahek za uporabo.

O aplikaciji

Aplikacija ponuja tečaje iz 14 različnih jezikov z učnimi načrti in posneto vsebino – ni neposredne interakcije. Večina uporabnikov je začetnikov v učenju novega jezika. Je tudi dobra izbira za nadaljevalce, saj ponuja opcijo preskakovanja nivojev – če meniš, da si v nečem dovolj napreden, lahko preskočiš nivo.

Aplikacija je osredotočena na učenje novih besed, izboljšanje slovnice in sestave povedi. V primerjavi z Duolingom in Busuu pomaga tudi pri pogovornih veščinah.

Ocena

Recenzija PC Maga trdi, da »aplikacija ponuja kakovostno vsebino. Uči te pisanja, poslušanja in govorjenja. Pri preizkusu so bile manjše težave z govorno komponento, ampak so bila ostala orodja in vsebine zanesljive.«

Cena

Cena je relativno nizka. Plačati moraš vsak jezik, ki se ga želiš naučiti, vendar za ceno prejmeš več kot dovolj vsebine. V primerjavi s podobnimi aplikacijami je ta solidnejša. Babbel je v največjem »tekmovanju« z aplikacijo Duolingo, ki je brezplačna. Pred uporabo bi bilo dobro raziskati razlike in podobnosti med obema ter se na njihovi podlagi odločiti, katera izbira je prava.

Prejšnji članekStatus dijaka na izobraževanju za odrasle: kako je z zavarovanjem in delom preko napotnice po 26. letu starosti?
Naslednji članekNovi korona dodatki, odškodnine pri cepljenju in pozabljeni študenti v vladnem predlogu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.