Bodoči bruci, pozor! Znani so izidi vpisa na fakultete

Bodoči študentje, pozor! Znan je izid vpisa v višje strokovno izobraževanje v prvem prijavnem roku. Če si domov dobil pismo, ki te vabi na vpis v prvi letnik, potem si na želeni faks sprejet, čestitamo! A ne pozabi se vpisati. Vpis v prvi letnik poteka do 21. avgusta, o točnem terminu vpisa pa te bo obvestila višja strokovna šola.

Od vseh prijavljenih kandidatov, ki so se na faks prijavili v prvem roku (2582), jih je izpolnilo pogoje za vpis 2183. Od teh je bilo na želeno fakulteto sprejetih 2137 kandidatov, kar je 97,9 %, zavrnjenih pa je bilo 46 kandidatov, kar znaša 2,1 %. Od kandidatov, ki izpolnjujejo vpisne pogoje za redni študij (1738), je bilo letos sprejetih 97,4 % (lani je številka ostala enaka, leto prej pa je bilo sprejetih manj, torej 96,1 %). Na izredni študij se je prijavilo 445 kandidatov, sprejeti so bili vsi. Prva želja se je uresničila kar 98,8 % bodočih študentov, druga 1,2 % brucev, tretja želja pa se ni uredničila nikomur.

Drugi prijavni rok

Podatki o prostih mestih na fakultetah bodo objavljeni 21. avgusta na spletni strani Višješolske prijavne službe in na spletnih straneh višjih strokovnih šol. Kandidati za vpis se bodo lahko na razpisana prosta mesta prijavili od 24. do 31. avgusta z elektronskim prijavnim obrazcem, ki ga nato pošljejo s priporočeno pošiljko na Višješolsko prijavno službo. Kot v prvem roku lahko bodoči študent odda samo eno prijavo, napiše pa lahko tri študijske želje.

Prejšnji članekZnanstveniki posneli najbližje fotografije Sonca
Naslednji članekPriznani fotograf svetuje, kako narediti nepozaben selfi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.