Ekonomska fakulteta UL na prestižni lestvici Financial Timesa

Ekonkmska fakulteta Univerze v Ljubljani je v preteklosti prejela že veliko mednarodnih priznanj kot so EQUIS, AACSB in AMBA, ter se tako uvršča med 1 odstotek najboljših poslovnih šol na svetu. Letos se je ponovno uvrstila tudi na eno izmed najbolj prestižnih svetovnih lestvic.

Financial Times vsako leto razvršča svetovne univerze in poslovne šole glede na različne kriterije. Ekonomska fakulteta se je s programom International Master in Business and Organisation (IMB) uvrstila na lestvico 100. najboljših magistrskih programov Master in Management na svetu.

Uvrstitev programa IMB na lestvico Financial Times
Foto: www.ef.uni-lj.si/

Uvrstitev na lestvico določajo različni kriteriji, kot so kakovost programa in profesorjev, stiki s poslovno skupnostjo in internacionalizacija, ter zaposljivost diplomantov po zaključku študija (ter tri leta kasneje).

Mednarodni redni magistrski program poslovodenja in organizacije IMB velja za enega najbolj uveljavljenih magistrskih programov v Jugovzhodni Evropi. Program poteka v angleškem jeziku, je povezan s prakso ter mednarodnim okoljem in zato njegovi diplomanti dosegajo zaposljivost v mnogih vodilnih slovenskih in svetovnih podjetjih in institucijah.

Dekanja Ekonomske fakultete, prof. dr. Metka Tekavčič je ob tej prestižni uvrstitvi programa povedala: »Ponosni smo, da imamo na Ekonomski fakulteti program, ki je drugi najboljši na svetu glede kariernega napredovanja, kar dokazuje, da na programu uspešno izobražujemo kadre prihodnosti. Za uspeh programa so zaslužni vsi deležniki programa.«

Celotno lestvico si lahko ogledaš na spletni strani Financial Timesa.

Prejšnji članekV Ljubljani se bodo predstavile univerze s celega sveta!
Naslednji članekIntervjuji s študenti: Olga, študentka Medicinske fakultete v Ljubljani

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.