Izteka se zadnji dan vpisa na fakultete

Si do zadnjega odlašal z oddajo prijave za vpis? Nehaj čakati! Danes je zadnji dan, ko lahko oddaš prijavo za vpis na visokošolske zavode. Če obožuješ naval adrenalina, lahko sicer počakaš do pozne ure, ampak na tvojem mestu bi prijavo oddali ZDAJ.

Prijavo lahko oddaš v pisni ali e-obliki. V njej lahko zapišeš največ tri želene študijske programe, pri čemer moraš na prvo mesto napisati tistega, ki si ga najbolj želiš obiskovati. Podrobnosti o vpisih v preteklih letih si lahko ogledaš na posameznih straneh univerz, na katere se prijavljaš.

Šla bom na faks!

V kolikor na tvoje želeno mesto ne bi bil sprejet, te med 20. in 27. avgustom čaka drugi prijavni rok. Za vse tiste smeri, ki zahtevajo preizkuse nadarjenosti ali psihofizične sposobnosti, bodo med 8. in 10. septembrom razpisani termini za preizkuse.

Ne odlašaj s prijavo in dobro premisli, katero fakulteto in študijski program boš dal na prvo mesto. Obenem ne pozabi na dobro drugo izbiro, saj te v primeru omejitve pri vpisu lahko čaka prav ta. Drugače pa ne pozabi, da te kljub letošnji maturi čakajo nepozabna študentska leta.

Dobrodošel na fakulteti.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekAlen Milavec – osebni fotograf Tadeja Pogačarja
Naslednji članekV novem pravopisu se obetajo spremembe pri rabi velike in male začetnice

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.