Javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2022/2023

Tudi letos so razpisali javni razpis za deficitarne poklice. Gre za štipendije, ki so namenjene dijakom, ki se izobražujejo za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj ljudi glede na povpraševanje. Vlogo za štipendijo boš lahko oddal od 13. 6. 2022 do 23. 9. 2022.

Na letošnjem seznamu so se znašli poklici kamnoseka, mehatronika, elektrikarja, peka, slaščičarja, mesarja, mizarja, zidarja, gozdarja, dimnikarja in steklarja.

Za uspešno prijavo na razpis potrebuješ v celoti izpolnjeno in podpisano vlogo ter fotokopija spričevala zaključnega razreda šolskega leta 2021/2022. Če v šolskem letu 2021/2022 nisi zaključil predhodnega izobraževanja, moraš priložiti fotokopijo spričevala zadnjega zaključnega razreda, ki si ga opravil v preteklih letih.

Orodje
Iskan je tudi poklic mizarja.

Vlogo in fotokopijo pošlješ na naslov Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije na Dunajsko 20 v Ljubljani, s pripisom »za 323. JR ŠDP«.

Pogoj za razpis je le to, da je vlagatelj prvič vpisan v 1. letnik. Vlagatelji bodo razporejeni po dveh različnih merilih, saj je razpisanih štipendij 1000. Prvo merilo je čim višja povprečna ocena v zaključnem razredu osnovne šole/nižje poklicne šole, druga čim višja povprečna ocena izbirnih predmetov v zaključnem razredu osnovne šole oziroma strokovnih predmetov v zaključnem razredu nižjega poklicnega izobraževanja.

Štipendija ne vpliva na višino plačila dohodnine, poleg tega lahko istočasno prejemaš državno štipendijo in štipendijo za deficitarne poklice. V primeru, da si ponavljal isti letnik ali ne izpolnjuješ pogojev za napredovanje v višji letnik, lahko štipendijsko razmerje miruje. Miruje lahko le eno leto.

Prejšnji članekIzkoristi svoj kreativni potencial in študiraj na Fakulteti za dizajn
Naslednji članekDejstva o ginu, ki jih nisi vedel!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.