Kako pomaga tiskanje zapiskov v barvah pri učenju?

hd wallpaper, colorful, painting

Si vedel, da si lahko zapomniš veliko več snovi, če imaš v svojih zapiskih barve? Ne samo to, poveča se tudi tvoja produktivnost, usmerjenost in med učenjem samim boš bolj miren. Več barv pomeni več kombinacij. Ne samo barv, ampak tudi tistega kar barve predstavljajo.

Pomen barv

Zelena

Predstavljaj si gozd ali prostrana travnike. Zelena barva nas spomni na naravo in tako nas pomirja. Poleg pomirjanja pa zelena barva poveča tvojo fokusiranost in produktivnost.

Rdeča

Sodeč po nič koliko študijah, je rdeča barva tista, ki v nas prebudi strast. S tem ko boš dobil naval energijo se bo povečala tvoja natančnost in splošna zagnanost.

Oranžna

Čudovita barva, ki te napolni z navdušenjem. Ob njej boš sproščen in tvoji možgani bodo začeli delovati še bolje. A pazljivo, za nekatere je lahko ta barva kar preveč poživilna. Uporabljaj jo v majhnih količinah.

Roza

Nežna barva, ki te bo umirila in upočasnila tvoj srčni utrip.

Modra

Nasprotno od splošnega mnenja, modra ne predstavlja žalosti. Modra predstavlja produktivnost in sproži tvoj miselni proces. Podobno kot pri oranžni, pa je ne uporabljaj v prevelikih odmerkih.

Rumena

Barva, ki te bo nasmejala in te osrečila. Napolnjen boš z energijo in zapomnil si boš še več.

hot-air balloon, aircraft, adventureNasveti za zapiske

Ne pretiravaj

Izogibaj se preveliki uporabi barv, saj ti lahko prevzamejo možgane in se njihov vpliv izgubi.

Določena barva za določen segment.

Določeno barvo uporabljaj za definicije, spet drugo pa za naslove. Tako te bo ta barva pripeljala točno tja kamor si želiš.

Ugotovi svoje barve

Pred začetkom preglej katere barve imaš na razpolago in se poigraj s kombinacijami. Poglej kako izgledajo na papirju in njihov odnos med sabo. Glede na besedilo pa se potem odloči katere barve bi ti najbolj pomagale.

Barvna teorija

Zamisli si barvni spekter. Načelo barvnega spektra je to, da imajo barve največji kontrast, ko so si nasproti tega spektra. Tako lahko uporabiš oranžno in modro ali pa rdečo in zeleno.

Dve barvi

Če imaš besedilo, ki je dolgo in zapleteno, uporabljaj le dve barvi. Poleg črne barve besedila, bosta ti dve barvi dovolj, da tvoji zapiski zasijejo v polnem pomenu besede.

Tvoja pomoč je tiskalnik

Seveda ne gre brez dobrega tiskalnika, ki bo lahko natisnil te barvne izpiske, brez da bi se razmazali. Za lažji nakup in izbiro ti na pomoč priskoči Brother. Brother ima na voljo mnoge tiskalnike za različne potrebe in skrb za okolje jim ni tuje, saj skrbijo za reciklažo kartuš in tonerjev (in to brez stroškov).

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekObjavljen Javni razpis za izbor operacij »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2021«
Naslednji članekEU prikrila brutalnost na hrvaških mejah

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.