Kako se (po korakih) uspešno pripraviti na novo študijsko leto

Začetek novega študijskega leta je še daleč. Zdaj imaš časa na pretek, da se nanj dobro pripraviš in oktobra začneš samozavestno ter na polno.

#5 Omisli si planer

Morda ga uporabljaš že leta in ta nasvet ni zate nič novega. V šolskih planerjih se leto konča s koncem septembra, zato je sedaj pravi čas, da pobrskaš po trgovinah za novim. Še pred začetkom študijskega leta si iz koledarja fakultete prepiši pomembne datume, da ti slučajno kaj pomembnega ne uide.

Če si želiš nekaj zares posebnega, si privošči planer slovenskih ustvarjalk. Da ugotoviš, kateri je popoln zate, preberi članek o top slovenskih planerjih.

#4 Pospravi pisalno mizo

pisarnaZagotovo se tudi na tvoji mizi čez leto nabere ogromno popisanega papirja, starih zapiskov (ki jih ne potrebuješ več), nedelujočih svinčnikov in podobne navlake. Vzemi si čas (ter krpo in čistilo), da počistiš svoje študijsko okolje, pobrišeš prah in krogce od kave.

Zalij kaktus, zamenjaj pregorelo žarnico na namizni svetilki in napolni baterije. You are so ready!

#3 Vstajaj vsak dan ob isti uri

Vstajanje ob isti uri bo tvojemu telesu omogočilo vzpostavitev bioritma. Če nisi jutranji človek, si budilko nastavi na kasnejšo uro. Pomembno je le, da je ta vsak dan enaka. Ko bo prišel prvi oktober, se boš zjutraj zbudil spočit in poln študijskega elana.

#2 Razmišljaj pozitivno

človek na vrhu gorePridejo dnevi, ko si slabe volje in se nikakor ne moreš razvedriti. Takrat poskušaj v misli priklicati vse svoje velike in male uspehe v zadnjih letih.

Pomisli na opravljen vozniški izpit, tisti test iz matematike v srednji šoli, ki ti je čudežno uspel, na nečakinjo, ki se vedno razveseli, ko te vidi, na uspešen razgovor za študentsko delo, na bolezen, ki si jo premagal, na prijatelje in na vrh gore, ki si jo osvojil.

Vse te male in velike zmage te bodo dvignile. Lastno občudovanje ti bo dalo moč, da se zopet začneš ceniti in samospoštovati.

#1 Vpiši se na faks

Ja, tako je. Da boš uspešno zakorakal v študijsko leto se moraš najprej vpisati. ? Še danes na spletni strani svoje fakultete preveri rok, v katerem se moraš vpisati. In ga seveda zapiši v svoj nov planer. ?

Bart Simpson

Prejšnji članekVzpostavljena prva samooskrbna energetska skupnost v Sloveniji
Naslednji članekTop 10 fun factov o hrani

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.