Ko Ministrstvo študentom odpre vrata in predstavi delovanje

Dan odprtih vrat za študente na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
Dan odprtih vrat za študente na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Foto: on gov.si

Seznanitev študentov z delovanjem določenih institucij v Sloveniji je ključnega pomena pri razumevanju njihove prihodnosti. Tako je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano odprlo vrata študentkam in študentom iz programov kmetijstva, veterinarstva in gozdarstva.

Dan odprtih vrat za študente v sektorjih MKGP

Dogodek odprtih vrat na MKGP ( Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano) je študentom omogočil seznanitev z delovanjem ministrstva ter možnostmi zaposlitve v sektorjih ter institucijah, ki se posredno in neposredno dotikajo delovanja ministrstva.

Mlade ja nagovorila ministrica Irena Šinko. Ministrstvo, pristojno za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je sicer eden najpomembnejših organov državne uprave. Opravlja naloge, ki so povezane z zagotavljanjem zadostne količine hrane in njeno varnostjo, urejenostjo in obdelanostjo podeželja, skrbjo za naravne vire in bogastva, kot so gozd, zemlja in voda ter skrbjo za živali. Gre za naloge, ki so strateškega pomena tako za posameznika – državljana Republike Slovenije kot tudi za evropski prostor in nenazadnje – globalno.

Ministrica Irena Šinko je študentkam in študentom predstavila delovanje MKGP
Ministrica Irena Šinko je študentkam in študentom predstavila delovanje MKGP Foto: on gov

Ena od prioritet ministrstva, ki ga je z novo vlado prevzela ministrica Šinko, je sodelovanje z mladimi. S tistimi, ki že delujejo v kmetijstvu (torej mladimi prevzemniki), kot tudi z generacijo, ki bo v prihodnje prevzela naloge in odgovornosti v družbi.

Prav zaradi je bil »dan odprtih vrat« na MKGP, kjer so srečanje zapolnili tudi s predstavitvijo delovanja ministrstva, izrednega pomena.

Urednik portala Student.si

VIRMinistrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
Prejšnji članekNora dejstva o novoletnih zaobljubah
Naslednji članekZa ta kos si prepozna

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.