Konec s prepisovanjem na spletnih izpitih

Si študij od doma izrabljal za prepisovanje na izpitih? Nisi edini. A to se zna končati, saj je hrvaški profesor razvil aplikacijo, ki to preprečuje. Namenjena je predvsem študentom, jo je pa mogoče prilagoditi tudi za srednješolce in osnovnošolce.

Aplikacija med uporabo ustavi vse druge računalniške aplikacije in programe. Deluje zgolj program Microsoft Teams, prepovedana je tudi uporaba zunanjih zaslonov in tehnologij. Ne dovoli niti kopiranja in posnetkov zaslona.

Fant dvigne knjigo in iz nje obrne list papirja, na katerem piše prepisovanje

Kamera snema pogled študenta in na ta način razkrije, kam gleda, piše RTV. V naslednjem koraku naj bi uvedli še umetno aplikacijo, ki bi profesorja opozorila na sumljivo vedenje študentov. Ti so študij od doma pogosto izkoriščali za prepisovanje.

Podobne aplikacije sicer že obstajajo, vendar so precej dražje. Aplikacija Cheatless je trenutno prilagojena za sistem Windows, bo pa v prihodnosti namenjena tudi za sistema MacOS in Linux.

Gospod Bean v učilnici, leze k sošolcu med pisanjem izpita

Aplikacijo je razvil hrvaški učitelj z zagrebške visoke šole za informacijske tehnologije Jurica Đurić. Z njo je osvojil zlato medaljo na mednarodni razstavi inovacij ARVA. Trenutno aplikacija še ni na voljo za komercialno uporabo.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekEko menjava garderobe
Naslednji članekKomentar: Heroj Tonin in luzerski ministri
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.