Maj, mesec dobrega počutja na Univerzi v Mariboru

Univerza v Mariboru je pripravila olajšave za študente, ki so bili prizadeti v poplavah
Univerza v Mariboru je pripravila olajšave za študente, ki so bili prizadeti v poplavah Foto: on Univerza v Mariboru

Prišel je mesec maj in kaj kmalu se bodo študenti na Univerzi v Mariboru začeli pripravljati na prihajajoče izpite. Izpitno obdobje terja od študentov precej psihične in fizične energije, zato Študentsko središče Univerze v Mariboru že tretje leto zapored organizira t. i. Mesec dobrega počutja.

Pisanje na papir
Foto: Unseen Studio on Unsplash

Mesec je posvečen izboljšanju duševnega, telesnega in čustvenega blagostanja študentov. V ta namen Študentsko središče prireja dogodke, ki bodo študente navdihnili, osvežili in motivirali ter tako v izpitno obdobje vstopili primerno pripravljeni.

Program

Različni dogodki bodo obravnavali teme, ki so pomembne v času intenzivnejšega študija. Spoznali boste lahko, kako pripraviti hitre in hranljive obroke, nove tehnike sproščanja, učinkovito soočanje z digitalnim stresom, krepitev medosebnih odnosov in kako odkriti potencial, ki ga nosite v sebi.

7. maj ob 17:00 – Spletni dogodek z Jernejem Og​rinom o izboljšanju prehrane za uspešnejši študij​

Dogodek bo potekal na daljavo na platformi MS Teams. Spoznali boste praktične nasvete in trike za načrtovanje obrokov, ki vam bodo olajšali študij in pomagali zmanjševati stres. Le s pravilno prehrano lahko dosežete svoje akademske dosežke na najvišji ravni. Hkrati pa ne pozabite na znamenit latinski rek: plenus venter non studet libenter (poln trebuh noče študirati).

Prijava na dogodek: Z Jernejem Ogrinom o izboljšanju prehrane za uspešnejši študij

Dough bread, pizza or pie recipe traditional preparation. Female chef cook hands rolling dough with pin. Food ingridients flat lay on kitchen table. Working with pastry or bakery cooking. Top view
Foto: GreenArtPhotography iz iStock

16. maj ob 16:30 – Funkcionalna vadba za aktivno telo in misli z Lano Matjašič

Dogodek se bo odvil na UŠČ Leona Štuklja v dvorani za plese in aerobiko. Funkcionalna vadba z lastno težo je odličen način za izboljšanje telesne pripravljenosti. Odkrili boste, kako s pravilno tehniko in pristopom dosežete vrhunske rezultate. Pridružite se dogodku in usvojite ključne gibalne vzorce in spoznajte, kako lahko z lastno težo izboljšate vaše gibalne vzorce in preprečite poškodbe.

Prijava na dogodek: Funkcionalna vadba za aktivno telo in misli z Lano Matjašič (Število mest je omejeno, zato pohitite)

21. maj ob 17:00 – Kako ublažim digitalni stres?

Dogodek bo potekal na platformi MS Teams. Izvedli ga bosta migistrici psihologije z inštituta AVISENSA. Uporaba tehnologije, kot gotovo veste zaradi izkušnje šolanja na daljavo, lahko povzroči številne težave. Na dogodku boste spoznali praktične tehnike za zmanjšanje anksioznosti in kako vzpostaviti zdrav odnos s tehnologijo.

Prijava na dogodek: Kako ublažim digitalni stres?

Woman using Laptop. Student Girl working on Computer Search in Internet around Stacks of Books. Question Marks Drawn On White Wall Background. E Learning, Online Studying, Reading Books in Digital Library. Young Girl sitting on Floor next to heap of Books
Foto: inarik iz iStock

29. maj ob 16:30 – Ustvari svoj študijski zen

Zaključni dogodek Meseca dobrega počutja bo potekal na Rektoratu Univerze v Mariboru. Ob sproščenem vzdušju bodo obravnavane številne teme, ki prispevajo k študijskemu in kariernemu uspehu. Izkoristite priložnost za osebno rast in razv​oj ter se prijavite na zaključni dogodek, kjer vam bodo različne izvajalke, izvajalci v sproščenem vzdušju pomagali pri premagovanju stresa, pretiranega premlevanja in škodljivih razvad.

Prijava na dogodek: Ustvari svoj študijski zen

Junior novinar

VIRMoja.um
Prejšnji članekŠtudentski bon inšpektor: Subway
Naslednji članekMineva 30 let od enega največjih infrastrukturnih projektov v zgodovini

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.