Postani del projekta Tolmač in prispevaj svoj glas

Univerza v Ljubljani je letos začela z razvojem projekta Tolmač, katerega namen je razvoj sistema za avtomatizirano prevajanje slovenskih predavanj v tuje jezike. Na projektu sodelujejo Univerza v Ljubljani in Center za jezikovne vire in tehnologije Univerze v Ljubljani, projekt pa poteka pod vodstvom Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Kaj projekt Tolmač pomeni za tuje študente?

Projekt Tolmač je pomemben projekt za vse – tako za tuje študente kot tudi za domače. Prevodi, ki bodo izvedeni v živo, bodo študentom olajšali spremljanje predavanj v slovenskem jeziku. Posebnost Tolmača je tudi, da bodo prepisi predavanj v slovenskem jeziku povečali dostopnost gradiva tudi gluhim in naglušnim študentom. Izvlečki in posnetki predavanj bodo naloženi na poseben portal in bodo tako pomenili dopolnitev elektronskih gradiv.

Sodeluj tudi ti!

Ker pa univerza brez študentov ne obstaja, te Univerza v Ljubljani vabi k sodelovanju. Na spletni strani student voice v mikrofon preberi nekaj stavkov, ki se ti bodo izpisali na ekranu. Sodelovanje je anonimno, s posnetki pa boš veliko prispeval k učenju modelov razpoznave slovenskega jezika.

V zahvalo za pomoč bo Univerza v Ljubljani podelila tudi dvajset jubilejnih srebrnikov, ki jih je Univerza v Ljubljani izdala ob praznovanju stoletnice.

Prejšnji članekSpoznajte trike, s katerimi boste polepšali svoje fotografije
Naslednji članekFaks ni zame?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.