Preobrat v kritju stroškov testiranja študentom

moški z masko

Vlada se je sestala na redni seji, na kateri so premlevali tudi o epidemioloških razmerah. Določili so, da bo tedensko testiranje obvezno tudi za študente, krilo pa se bo vendarle iz državnega proračuna. Med drugim bo pogoj PCT po novem obvezen tudi za vse udeležence športno-rekreativnih dejavnosti v zaprtih prostorih, starejše od 15 let, piše portal 24ur.com.

Danes je vlada izdala Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu. Dopolnitev se nanaša na obvezno tedensko testiranje študentov, ki ga bo kril državni proračun, je na novinarski konfrenci povedala vladna govorka Maja Bratuša.

Prav tako so sprejeli tudi spremembo odloka, ki ureja začasne omejitve pri izvajanju športnih programov. PCT pogoj bo obvezen za vse udeležence športno-rekreativnih dejavnosti v zaprtih prostorih, starejše od 15 let, razen če ni drugače določeno z odlokom, ki ureja začasne pogoje za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.