S poletno šolo do informacij o študiju in zaposlitvah

Karierni centri Univerze v Ljubljani bodo konec avgusta v Ljubljani organizirali poletno polo za dijake. Šola z naslovom Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate, je namenjena predvsem dijakom 2. in 3. letnikov, ki razmišljajo, da bodo šolanje nadaljevali na fakulteti, a še niso odločeni, kaj bi študirali.

Med poletno šolo, ki bo potekala med 27. in 31. avgustom, bodo dijaki lahko obiskali različne ljubljanske fakultete in akademije, kjer bodo izvedeli, kaj lahko počnejo s pridobljeno izobrazbo in kaj točno bodo počeli po koncu študija.

Poletna šola letos poteka že drugič. Dijaki se lahko glede na njihova zanimanja prijavijo samo na posamezno delavnico ali obisk.

Sestavljena je iz treh sklopov: Dopoldanski del je namenjen delavnicam tematskega sklopa z naslovom Kam in kako. Znotraj tega dela bodo pridobili vpogled v svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence ter slišali vse o študijskih izmenjavah in informacijah o vpisnem postopku.

Znotraj drugega dela, ki se imenuje Faksi v praksi bodo udeleženci lahko obiskali dvanajst ljubljanskih fakultet in akademij ter spoznali, kakšne kompetence bodo pridobili tekom študija, katera področja se odpirajo v prihodnosti, kakšna je zaposljivost njihovih diplomantov in kako so študijski programi povezani med seboj. Popoldne pa bodo sledili še ogledali uglednih slovenskih podjetij in organizacij.

Skozi celotno dogajanje bodo dijakom na voljo tudi karierni svetovalci za individualne posvete. Zanje je potrebna predhodna prijava na poletnasolakc@uni-lj.si.

Več informacij o poletni šoli je na voljo na spletni strani Karierni centri Ljubljana.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Prejšnji članek5 računalniških iger, ki so postale športne panoge
Naslednji članekŽelezna zavesa Turkmenistana

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.