Si magistriral najmanj z 8? Prijavi se za Tumovo štipendijo!

Od leta 2015 obstaja posebni štipendijski sklad, ki sta ga na Dunaju ustanovila zakonca Tuma (dr. Jelena Vojvodić Tuma in dr. Matija Tuma) skupaj s Knafljevo ustanovo – gre za štipendijski sklad za izobrazbo slovenskih znanstvenikov. Iz tega sklada se podeljuje Tumova štipendija. Če izpolnjuješ pogoje, se lahko prijaviš.

Kdo lahko zaprosi za štipendijo?

Kandidati morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

  • so diplomanti slovenskih univerz ali univerz v zamejstvu, ki imajo slovensko državljanstvo ali lahko izkažejo slovensko poreklo;
  • so imeli magistrsko nalogo ocenjeno najmanj z osem (upravni odbor ustanove lahko podeli štipendijo tudi kandidatu z nižjo oceno, če obstajajo za to utemeljeni razlogi);
  • so ob poteku roka za vložitev prošnje za štipendijo mlajši od 30 let.

Namen štipendije

Štipendija je namenjena spodbujanju doktorskega študija (izjemoma magistrskega študija), diplomantov slovenskih in zamejskih univerz, ki se vpišejo na doktorski študij (izjemoma magistrski študij), na visokošolskih ustanovah v Avstriji in tudi drugod po Evropi.

Višina štipendije?

Štipendija se dodeli za eno študijsko leto, in sicer v višini 500 evrov mesečno in se izplača v devetih mesecih (9-krat), v času študijskega leta. Štipendija se lahko podaljša za nadaljnje študijsko leto, če so za to na voljo finančna sredstva in če obstajajo za to utemeljeni razlogi.

Več podrobnosti glede prijave (kontakt in aktualni razpis) najdeš na spletni strani Univerze v Ljubljani.

Prejšnji članekHitro in enostavno naročanje fotografij preko telefona
Naslednji članekRazpis: Naj diplomsko in magistrsko delo 2021

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.