Študij v živo ob upoštevanju PCT pogoja; stroške testiranja krije študent sam

Prejšnji teden smo pisali, da so predstavniki slovenskih javnih univerz, sindikatov in študentske organizacije 4. avgusta delili javni poziv, v katerem so opozorili na prilagojeno izvajanje študijskega leta 2021/2022. »Način izvajanja študijskega procesa v študijskem letu 2021/2022 mora biti drugačen,« so opozorili in pristojne pozvali, da omogočijo izvedbo študijskega procesa v prostorih univerz. Za tako odločitev so izpostavili pogoj PCT, kateremu bi morali v prihodnjem letu ustrezati vsi študenti.

Univerza na Primorskem je te dni objavila, da se je uskladila skupaj z drugimi univerzami, MIZŠ, NIJZ, študenti in interesnimi skupinami, da je enoten cilj vseh študij v živo ob upoštevanju PCT pogoja.

Po zdajšnjih informacijah bo predvidoma tudi za študijsko leto 2021/2022 veljal PCT pogoj. Univerza bo izvajala vse oblike študijskega procesa, študenti (in zaposleni) pa bodo morali dokazati, da izpolnjujejo enega izmed pogojev:

  • so zaključili cepljenje in je od zadnjega odmerka preteklo dovolj časa ali
  • so preboleli covid-19 pred manj kot 6 meseci ali
  • so bili negativni na hitrem antigenskem testiranju za covid-19 pred manj kot 48 urami.

Pri tem velja poudariti, da uredba o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2, ki se začne uporabljati 23. avgusta 2021, študentov ne predvideva med kategorijami oseb za katere stroške krije državni proračun. To pomeni, da se študenti tako lahko zaenkrat testiranja udeležijo kot samoplačniki.

Prejšnji članekKaj pomeni zvok visoke kakovosti s slušalkami FreeBuds 4
Naslednji članekFeKK: To the Future – Prihaja FeKK 2021!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.