Super novica za študente v Mariboru!

Young university student following lecture on her laptop on the bed
Foto: Monique Shaw iz iStock

Študenti v Mariboru imajo razlog za veselje, saj je bila podpisana pogodba, ki pomeni višje število ležišč v študentskih domov Univerze v Mariboru. Minister dr. Igor Papič in rektor Univerze v Mariboru dr. Zdravko Kačič sta podpisala pogodbo o pripojitvi Dijaškega doma Maribor k Univerzi v Mariboru. Kaj to pomeni za ležišča v študentskih domov?

Dodatna ležišča za študente v Mariboru

Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič in rektor Univerze v Mariboru dr. Zdravko Kačič sta podpisala pogodbo o pripojitvi Dijaškega doma Maribor k Univerzi v Mariboru. Namen pripojitve je zmanjšanje potreb dijakov po bivanju v dijaških domovih v Mariboru in hkrati povečanje potreb študentov po nastanitvi v študentskem domu Univerze v Mariboru.

S prevzemom objekta na Gosposvetski cesti v neposredni bližini študentskega naselja in treh fakultet se preneha izvajanje dejavnosti dijaških domov in se nadaljuje izvajanje dejavnosti študentskih domov v istem objektu. Univerza v Mariboru bo prevzela celotno premoženje in kadre ter vse preostale dejavnosti tega dijaškega doma.

Koliko dodatnih ležišč bo na voljo za študente?

S pripojitvijo Dijaškega doma Maribor bodo Študentski domovi Univerze v Mariboru pridobili dodatnih 232 ležišč.

Urednik portala Student.si

VIRgov.si
Prejšnji članekUničevalci pridelkov se hitro širijo
Naslednji članekLuka Mesec o paketu pomoči: »Pri nas obstajajo tudi revni zaposleni«
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.