Top 10 držav za študij v tujini 2020

Študentka, knjige.

Če se ne moreš odločiti, kam bi se letos odpravil po nove izkušnje, smo zate pripravili seznam 10 najprijetnejših destinacij za študij v tujini.

1. Velika Britanija

Veliko Britanijo študentje izberejo skoraj najpogosteje. Prepriča jih predvsem dejstvo, da je tu primarni jezik angleščina, zato sem prihajajo mladi z vseh koncev sveta. Poleg pestre mednarodne palete ljudi lahko izbiraš tudi med mnogimi priznanimi univerzami. Najpopularnejši je gotovo London, a tudi Cambridge, Oxford ali Edinburgh niso slaba izbira.

London.

2. Italija

Morda se boš res moral naučiti vsaj osnov italijanščine, a študij v naši zahodni sosedi ti bo ponudil tudi odlično študijsko okolje, ki slovi po vrhunski umetnosti in svetovno znani kulturi, med drugim tudi kulinarični (testenine in sladoled vsak dan, yay!). V Milanu lahko študiraš modo, v Firencah umetnostno zgodovino,  v Rimu pa zgodovino in literaturo.

Sir

3. Španija

Izbereš lahko Madrid, Barcelono, Sevillo … Z ničemer ne boš zgrešil, saj Španija poleg odličnih univerz ponuja tudi svojo tipično kulturo, prežeto z zgodovino, festivali, odlično hrano in divjim nočnim življenjem.

Barcelona.

4. Francija

Pariz ni sanjska destinacija le za popotnike, ampak tudi za študente: ker se jih tako veliko odloči za študij v Parizu, lahko tu skleneš ogromno novih poznanstev z vsega sveta. Čeprav so cene kar zasoljene, ima življenje v Parizu svoj poseben čar.

Pariz

5. Kostarika

Čedalje bolj priljubljena sploh med ameriškimi študenti, Kostarika postaja odlična destinacija za vse, ki si poleg študija želijo še avanturističnih doživetij. Tu lahko surfaš, jahaš, ziplinaš, raftaš ali hribolaziš, hkrati pa združiš s svojo ljubezen do narave s študijem ekologije ali drugih naravoslovnih ved.

Kostarika.

6. Kitajska

Tu domujejo svetovno znane univerze, najmodernejša mesta, zanimiva kultura in zgodovina ter prijazni domačini. V večjih mestih kot sta Peking ali Šanghaj lahko navežeš stike z obilico tujih študentov, ki so se odločili za študij na Kitajskem. Čeprav bosta jezik in hrana morda nova zate, bo celotna izkušnja zate na koncu lifechanging!

Kitajska.
Kitajska.

7. Nemčija

Študij v Nemčiji bo prava odločitev zate, če imaš rad gradove, klobase, pivo in – seveda – dobre univerze z veliko izbiro programov. Nemčija ni le dežela s čudovito atmosfero, ampak tudi eno izmed evropskih kulturnih in inteligenčnih središč, zato so mednarodni študentje na tamkajšnjih univerzah še toliko bolj dobrodošli.

Grad Neuschwanstein.

8. Avstralija

Sanjske plaže in milijonska velemesta ponujajo veliko priložnosti za zabavo, pa tudi za študij. Prijetno vreme in chill vibe bosta prijetna popestritev tvojih študijskih obveznosti, ki jih lahko podnevi začiniš s praženjem na plaži, zvečer pa z žuranjem v mestu.

Avstralija.

9. Japonska

… je top destinacija za vse, ki si želijo popolnoma nove kulturne izkušnje. Študij na Japonskem bo nekaj čisto drugačnega od tega, kar si navajen doma: v enem semestru, ki ga preživiš na drugem koncu sveta, se lahko naučiš ogromno o življenju v velemestu, japonski kulturi in hrani, hkrati pa raziskuješ popolnoma novo državo in vse, kar ponuja.

Japonska.

10. Irska

Ker gre še za eno izmed angleško govorečih držav, Irska kraljuje med najbolj priljubljenimi študijskimi destinacijami. Gostoljubna kultura, živahna mesta in zabavno vzdušje še pripomorejo k izbiri enega izmed številnih študijskih programov, ki jih ponujajo irske univerze, hkrati pa te zavarujejo pred domotožjem.

Irski pub.

Prejšnji članekKako varno očistiti svoj mobilnik?
Naslednji članekMark Hafnar, olimpijski podprvak in prihodnost smučarskih skokov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.