UL objavila razpis za dodelitev mentorskih mest v letu 2024

Klub alumnov Univerze v Ljubljani
Klub alumnov Univerze v Ljubljani Foto: JudyDillon iz iStock

Univerza v Ljubljani je objavila razpis za dodelitev mentorskih mest izjemnim mentorjem in mentoricam v letu 2024. Namen razpisa je dodelitev dodatnih mentorskih mest izjemnim mentorjem in mentoricam Univerze v Ljubljani, pri katerih se bodo v letu 2024 začeli usposabljati mladi raziskovalci in raziskovalke za pridobitev doktorata znanosti.

Razpis za dodelitev mentorskih mest v letu 2024

UL je objavila razpis za dodelitev mentorskih mest izjemnim mentorjem in mentoricam, pri katerih se bodo v letu 2024 začeli usposabljati mladi raziskovalci in raziskovalke za pridobitev doktorata znanosti.

Katere pogoje je potrebno izpolnjevati?

Kandidat za izjemnega mentorja mora izpolnjevati naslednje pogoje:

  • je zaposlen na Univerzi v Ljubljani in izpolnjuje pogoje za mentorja mlademu raziskovalcu skladno s 5. in 6. členom Pravilnika o izboru in financiranju mladih raziskovalk in raziskovalcev;
  • vodi ali je vodil vsaj en mednarodni raziskovalni projekt (vreden več kot 100.000 EUR) v zadnjih 10 letih oziroma vodi ali je vodil slovenski del takšnega mednarodnega projekta, če slovenski delež dosega oziroma je dosegal vsaj 100.000 EUR na projekt; upoštevajo se projekti, ki so oziroma so bili aktivni od 1. 1. 2014 naprej do datuma objave tega razpisa.
  • vsaj dva doktoranda, ki jima je bil mentor, sta doktorirala v zadnjih šestih letih (od 1. 1. 2018 do datuma objave tega razpisa); pri enem doktorju znanosti je kandidat za izjemnega mentorja lahko bil somentor, če je šlo za interdisciplinarno doktorsko delo (v takšnem primeru je k vlogi treba predložiti obrazložitev somentorstva). Če izjemoma eden izmed teh dveh doktorandov še ni zaključil študija zaradi vsaj 6 mesecev trajajoče neprekinjene odsotnosti (daljša bolezen ali starševski dopust), napišite obrazložitev;
  • objavljeni vsaj 2 znanstveni objavi v revijah ali knjigah, ki so pomembne za raziskovalno področje oz. sta predstavljeni vsaj 2 pomembni predstavitvi umetniških del iz zaključenih doktoratov doktorandov iz prejšnje alineje tega odstavka. Mentor lahko usposablja največ tri mlade raziskovalce hkrati, od tega največ enega mladega raziskovalca, ki ga je pridobil na podlagi razpisa za izjemne mentorje.

Rok za prijavo in dodatne informacije

Kandidat za izjemnega mentorja mora prijavo na razpis skupaj z zahtevanimi prilogami poslati najpozneje do vključno 26. januarja 2024.

Več o razpisu najdeš na spletni strani Razpisa za dodelitev mentorskih mest v letu 2024.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekVprašanje, ki je desetletja preganjalo paleontologe, ima končno odgovor
Naslednji članek7 najbolj bizarnih zakonov
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.