Univerza na Primorskem novim študentom olajšala delo

Univerza na Primorskem
Univerza na Primorskem Foto: on upr

Univerza na Primorskem z vsakim letom napreduje, kar se kaže tudi na mednarodnih lestvicah in natečajih. Zdaj so napredovali še v enem segmentu, ki je združil prevajalstvo in tehnologijo. Pripravili so prevajalnik univerzitetnih in srednješolskih programov.

Prevajalnik programov Univerze na Primorskem

S študijskim letom 2023/2024 začnejo za univerzitetne študijske programe veljati novi pogoji za vpis za kandidate, ki bodo srednjo šolo zaključili s poklicno maturo in enim opravljenim predmetom splošne mature. Zaradi preglednosti so na UP pripravili prevajalnik programov, s pomočjo katerega se lahko preveri skladnost srednješolskih strokovnih in poklicno-tehniških programov z univerzitetnimi študijskimi programi UP.

V osnovi to pomeni, da lahko s prevajalnikom preprosto in enostavno preveriš možnost vpisa na univerzitetne študijske programe Univerze na Primorskem z opravljenim srednješolskim strokovnim ali poklicno-tehniškim programom.Pozoren moraš biti tudi na vpisne pogoje študijskega programa – dodatni maturitetni predmet, ki mora biti opravljen za vpis na določen študijski program.

Prevajalnik študijskih programov, ki ga je ustvarila Univerza na Primorskem
Prevajalnik študijskih programov, ki ga je ustvarila Univerza na Primorskem Foto: on upr

Prevajalnik programov že živi

Prevajalnik vključuje vse univerzitetne študijske programe UP, ki od študijskega leta 2023/2024 dalje omogočajo vpis dijakom (tudi) z opravljeno poklicno maturo. Omogoča pregled skladnosti programov glede na štiri klasifikacije (Klasius-P-16, FORD, ARRS, CERIF), in sicer primerja klasifikacijsko področje izbranega študijskega programa s klasifikacijskim področjem srednješolskega strokovnega ali poklicno-tehniškega programa.

Do prevajalnika lahko dostopaš na spletni strani Univerze na Primorskem s klikom na zavihek Prevajalnik univerzitetnih in srednješolskih programov.

Urednik portala Student.si

VIRUniverza na Primorskem
Prejšnji članekSlovenska policija ima nove okrepitve
Naslednji članekSteam bo podelil vsaj 150 igralnih konzol

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.