Univerza v Ljubljani med 1,9 % najboljših univerz na svetu

Vsako leto Center of World University Rankings (CWUR) objavi akademsko lestvico univerz z vsega sveta, v kateri razvrsti svetovne univerze glede na štiri kriterije. Prvi kriterij je kakovost izobrazbe, ki se meri s številom nekdanjih študentov univerze s pomembnejšimi mednarodnimi nagradami in priznanji glede na velikost univerze. Drugi kriterij je zaposljivost nekdanjih študentov. To se meri s številom nekdanjih študentov univerze, ki so na vodilnih delovnih mestih. Tretji kriterij kakovosti se meri glede na število fakultetnega osebja, ki je prejelo večje mednarodne nagrade in priznanja, četrti kriterij pa je raziskovalna uspešnost univerze.

Univerza v Ljubljani je letos na svetovni lestvici med 19 788 ocenjenimi institucijami zasedla 374. mesto, na regionalni lestvici v Evropi pa 160. mesto. Na državni ravni je zasedla prvo mesto, na lestvici raziskovalne uspešnosti pa 345.

Na prvo mesto se je na svetovni lestvici uvrstila univerza Harvard, ki je kot edina univerza dosegla vseh 100 točk. Drugo mesto je zasedel MIT, tretji pa je Stanford. Celotno razvrstitev si lahko ogledaš na spletni strani CWUR.

harvard
Harvard.

Top 10

  1. Harvard University
  2. Massachusetts Instutite od Technology
  3. Stanford University
  4. University of Cambridge
  5. University of Oxford
  6. Princeton University
  7. Columbia University
  8. University of Chicago
  9. University of Pennsylvania
  10. Yale University
Prejšnji članekZDA končno potrdile genocid armenskega ljudstva leta 1915
Naslednji članekKako delujejo nova mRNA cepiva in ali so varna?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.