Zaključen je postopek 1. prijavnega roka za vpis na faks

student, woman, startup
Foto: StartupStockPhotos iz Pixabay

Izbirnega postopka prvega prijavnega roka za vpis v prvi letnik faksa je konec. Zaključil se je izbirni postopek prvega prijavnega roka za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije (EU) za vpis v prvi letnik na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2022/23 javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodov.

Zaključen izbirni postopek prvega prijavnega roka

V prvem prijavnem roku je bilo obdelanih 14.320 prijavnih vlog, sklepi rezultatov pa so bili kandidatom že podani preko portala eVŠ. Za dostop do sklepov v sistemu SI-PASS morajo kandidati izbrati isti način, kot za oddajo prijave. Pod seznamom aktivnih prijav za vpis kandidati dostopajo do svojega sklepa o rezultatih izbirnega postopka.

Podatke o številu sprejetih kandidatov in minimume v prvem prijavnem roku si lahko ogledaš na spletni strani eVŠ.

Drugi prijavni rok bo potekal avgusta

Drugi prijavni rok bo potekal od 19. do 23. avgusta 2022. Podatki o še prostih mestih za drugi prijavni rok bodo 18. avgusta 2022 objavljeni na spletnem portalu eVŠ in na spletnih straneh visokošolskih prijavno-informacijskih služb in na spletnih straneh visokošolskih zavodov. V skladu z razpisom za vpis se v drugem prijavnem roku na še prosta vpisna mesta lahko prijavijo kandidati, ki se niso prijavili v prvem prijavnem roku ali se niso uvrstili v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov ali se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku, oziroma so se iz tega študijskega programa izpisali do vključno 17. avgusta 2022.

Razpis za subvencionirano bivanje

Do najkasneje 16. avgusta 2022 lahko oddaš vlogo za subvencionirano bivanje v študijskem letu 2022/2023. Vse o razpisu za subvencionirano bivanje si lahko prebereš v našem prispevku Razpis za subvencionirano bivanje v letu 2022/2023 je objavljen!

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekVlada z dodatnimo sredstvi za NVO-je
Naslednji članekTako so videti vročinski vali po svetu 
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.