Znani so rezultati mature!

Se spomniš tiste živčnosti, ko si vtipkal svoje uporabniško ime in geslo in čakal rezultate mature? To zoprno čakanje so danes doživeli dijaki 4. letnikov, saj so izvedeli, ali so se odrezali dovolj dobro za njihovo prvo izbiro študija, ali ne.

Ministrstvo za šolstvo je danes objavilo rezultate spomladanskega roka mature. Splošno maturo je opravilo 5461 dijakov, kar predstavlja 97 % kandidatov. Med najbolj uspešnimi dijaki so bili tisti, ki so osvojili vse točke na maturi, teh je bilo 15, na mednarodni maturi pa 10.

Mature ni opravilo 154 dijakov, ki se lahko na jesenski rok splošne mature prijavijo do torka. Ta bo potekala med 24. in 31. avgustom, ustni izpiti pa bodo razpisani do 3. septembra.

Poklicno maturo je opravilo 8951 oziroma 92,57 % kandidatov. Maturitetno spričevalo s pohvalo za izjemen splošni uspeh je dobilo 552 dijakov. Najvišji možni uspeh je doseglo 179 kandidatov.

Letošnja matura je tako kot lanskoletna potekala v duhu epidemije. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec pravi, da so rezultati primerljivi s preteklimi leti, piše portal RTV. Osredotočiti se moramo na način podajanja znanja, saj je ta letos potekal v spletni obliki. Dijaki so sicer opozarjali na zmanjšano kakovost takega načina poučevanja in otežene pogoje študija od doma.

Vsem maturantom čestitamo ob prejetih rezultatih in jim želimo veliko uspehov na študijski poti. Če si eden izmed tistih, ki mature zdaj ni opravil – ne skrbi, v drugem roku ti bo šlo lažje, saj boš že vedel, kaj pričakovati.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekSaturnova luna morda skriva življenje
Naslednji članekKam na izlet?
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.