Teden Evrope

Informacijska točka Europe Direct Maribor, ki deluje v okviru Zavoda PIP, je za teden Evrope pripravila informacijsko kampanjo. Kampanja se bo osredotočila na informiranje lokalnega prebivalstva o prioritetnih področjih delovanja Evropske komisije do leta 2019 in zbiranje mnenj obiskovalcev o Evropski uniji. Potekala bo v štirih regijskih upravnih središčih Slovenski Bistrici, Mariboru, Ptuju in Ormožu.

 

Namen letošnje informacijske kampanje je izpostaviti prioritetne usmeritve Evropske komisije za obdobje od leta 2014 – 2019, ki jih je ob prevzemu mandata predstavila Evropska komisija pod vodstvom Jana-Clauda Junckerja. Te so med drugimi: nova spodbuda za delovna mesta, rast in naložbe, povezan digitalni enotni trg, bolj poglobljena in pravičnejša ekonomska in monetarna unija.

 

Informacijska kampanja je hkrati tudi priložnost, da obiskovalci izrazijo svoje mnenje, pobude, pomisleke o Evropski uniji. Obiskovalcem bo na voljo mnenjska tabla »Predlagam EU« na katero bodo lahko zapisovali svoja mnenja in predloge.

 

Posebna pozornost bo namenjena informiranju lokalnega prebivalstva o evropskem letu za razvoj, ki poteka pod sloganom »Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost«. Leto 2015 je prvo evropsko leto posvečeno zunanjim ukrepom Evropske unije in je izjemna priložnost za Evropsko unijo ter njene države članice, da predstavijo svoja prizadevanja pri odpravljanju revščine po svetu.

 

Informacijska kampanja bo potekala v/na:

–      Slovenski Bistrici (Trg svobode), v ponedeljek 4.5. od 8. do 13. ure,

–      Mariboru (Qlandia), v ponedeljek 4.5. od 14. do 20. ure

–      Ormožu (Kerenčev trg), v torek 5.5. od 8. do 13. ure in

–      Ptuju (Qlandia), v torek 5.5. od 14. do 20. ure.

 

V okviru informacijske kampanje bodo obiskovalci prejeli informativne publikacije na temo EU.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.