Tribu surf šola surfanja na valovih!

Prvi randi? Skok s padalom? Zajebancija s starejšo družbo na transibirski železnici? Prosti pad? Izpit za avto? To so stvari, ki nam poženejo kri po žilah in nam še kar nekaj časa pesnijo skozi življenje. Vsako spremembo imamo za dobro in ko pride čas se znajdemo v vsaki situaciji. Tako nekako zgleda kaj išče surferska duša, ko ne surfa. Adrenalin, avantura in raziskovanje so stvari, ki nas ženejo. In tako so surferji naravnani na šport/rekreacijo/hobby, ki ne odstopa od opisanega.

Dlje kot traja, boljše je!

Surfanje na valovih je kot šport čisto kul, dosti pedlanja in plavanja, aerobna in anaerobna kombinacija treninga. Iz fizičnega vidika je to šport, ki ga lahko opravljamo od čisto malih nog do povešenih starih vampov (ok, ne tako povešenih). V glavnem, dalj časa kot surfamo, bolj napredujemo. Velja tudi za zrela leta (kot npr. večkratni svetovni prvak v surfanju na valovih Kelly Slaterja, ki ima 40+ let). Tudi poškodb je relativno malo. Sklepi ne trpijo in če surfamo z zgornjo glavo, je verjetnost, da nas bo požrl morski pes, zelo majhna. Veliki valovi, tokovi in skale v vodi pa tudi ne predstavljajo večje nevarnosti, seveda ko surfamo s pravšnjo mero pameti. Torej lahko rečemo, da je surfanje na valovih 100% adrenalinski šport, kjer lahko stopnjo nevarnosti držimo na nizki ravni.

Odpre se ti nov svet!

Super šport in vse to, ampak ko pogledamo malo širše: »BAAM!«, odpre se nam nov svet! Že ko se prvič spustiš v to avanturo v bistvu že veš, da ne bo samo nov šport ali rekreacija.

Pričakovanja so predvsem višja. Tukaj ne gre samo za kvalitetno preživljanje prostega časa, žurko s prijatelji in razvrat surf žurov na obalah oceana.  Gre  za celoto, povezano z malenkostmi, ki ti v življenju največ pomenijo. Težko je vse opisati, ampak recimo: »Kaj je boljšega,  ko se zjutraj zbudiš in slišiš lom valov, ki te čakajo?«  Ko se naslednji trenutek zaveš,  da si se zbudil, ugotoviš, da te glava od prejšnje noči sploh ne boli. Ne veš kako to, saj je razlog za glavobol precejšnji, ampak najbrž zaradi pričakovanja o sessionu, ki se bo pravkar zgodil, glavobol izveni. Ko skočiš v moker neopren, ne čutiš mraza, ker vizualiziraš air drop z največje batine (vala) in ko na line-upu posije prvi žarek, ki ti ogreje srce in obarva modro pokrajino v nepredstavljiv pravljični svet ali risanko,  si rečeš: »Orgazem!«

Spomini, spomini…

Doživetij je neskončno, a časa premalo. Zmeraj je tako. Ko se vrnemo iz dopusta ugotovimo, da je šlo vse prehitro in že na poti nazaj domov načrtujemo naslednje surferske podvige. Kar ti ostane od dopusta, so preveč sveži spomini, ki te rajcajo tam, kjer ne bi smeli. No, ostane ti tudi družba, ki je potovala s Tribujem. Dobra tolažba in dobra za zavetje sanj o tem,  kam bomo šli v naslednjem podvigu, saj ko s klapo surfaš tu in tam, se celota zaključi in počasi ti je jasno, da surfanje ni samo kul šport.

No, torej klapa, kam bomo šli?

Aprila začnemo surfati na Portugalski, kjer je naša Tribu surf hiša je že pripravljena na doživetja v letu 2014. Po celodnevnih sessionih v zalivu Baleal prav paše pivičko, druženje ob žaru, relaksiranje ob dobrem surferskem filmu ali partija biljarda. Tukaj namreč surfamo do onemoglosti in ko naredimo preskok iz prvih penic na  valove,  se vsi zapletemo v surferski duh. No, tu nastane problem. Od tu naprej kaže kompas samo še na valove in vse ostalo je balast. Paketi z namestitvijo v surf hiši že od 215 €/7dni dalje!

Kanarske otoke – Fuerteventura, kjer poleg tople klime in preskoka iz slovenske zime pokajo odlični valovi za vse okuse. Tukaj bomo prvič v Tribu bajti. Kaj bajti – vili! In to v centru najbolj divjega mesteca na otoku – Corraleja, ki je tudi prestolnica surferjev Fuerteventure, saj je tukaj bližina vseh možnih surf spotov, ki se jih ne moreš spomniti niti v sanjah, na dosegu roke. 

Naša Tribu surf vila je na razpolago vsem; tako free surferjem, ki bi želeli surfat po svoje in chillat s Tribujem v največjem udobju za 17 €/noč, kot tudi surferjem, ki bi se želeli spoznati s tem »ql« športom. Na svoj račun v srednjih in naprednih tečajih pridete tudi tisti, ki bi svoje znanje surfanja želel nadgraditi. Paket  s spanjem in šolo surfanja po smešnih cenah 8 dni/7 noči za 330 €?!

Od julija naprej se dobimo prav tako v »Braziliji v Evropi« – na Tribu surf campu

Tribu surf camp Portugalska namreč stoji 5 min peš od valov oceana in 15 min od najbolj vročih party placov na plaži. V Tribu surferski skupnosti so hladilniki  zmeraj polni različnega sadja; od limet do ananasov, breskev, avokada… saj za dober koktelj potrebuješ  nekaj domišljije. In te nam nikdar ne zmanjka! Camp je edinstven, saj se v njem zbirajo surferji celega sveta. A naša Tribu baza je kot magnet za vse. Prav zaradi tega  je dogajanje pod žgočim soncem tukaj tako edinstveno in apokaliptično. Koktejl surfanja prežet z žuri, peskom, nočnimi avanturami in free spirita.

Cene paketov (spanje, surf šola…) od 199 € za 7 dni/6 noči.

Na Portugalskem surfamo 6 mesecev. 1. novembra, ko se pravljica konča, ponovno zalaufamo zgoraj opisan Tribu kamp na Fuerti in pa surf kamp v Maroku.  Surfanju bomo torej dodali smešne kamele, noro Maroško pokrajino, doživetje drugačne kulture in seveda vonj po mistiki.

Več o surfariji na www.tribu.si.

Sigurni smo, da bo surferski duh ostal na nivoju in se še stopnjeval. Zato pa bomo z našimi izkušnjami in tvojo željo po zajemanjem življenja z veliko žlico zagotovili, da boš od surferskih počitnic pri Tribuju dobil zvrhano žlico.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.