Prihaja legendarni rocker BILLY IDOL!

Torek, 24. 6. 2014 ob 20.00, DVORANA TIVOLI, LJUBLJANA.

Prava rock ikona, Billy Idol je najavil kratko poletno evropsko turnejo, z začetnim nastopom na velikem Sweden Rock festivalu, v sklopu katere je tudi samostojni koncert v ljubljanskem Tivoliju, v torek, 24. 6. 2014. Priljubljeni britanski pevec in glasbenik se vrača štiri leta po svojem prvem nastopu pri nas, ki še odmeva kot najboljši rock koncert leta 2010! 

Več tisoč starih in novih privržencev je s svojim Idolom in njegovo odlično skupino v vročem evforičnem transu uživalo, pelo in plesalo od prvih tonov do zaključnega vrhunca njegovih največjih uspešnic – Billy Idol je več kot potrdil svoj sloves fantastičnega »živega« izvajalca, s kar tremi nominacijami za nagrado Grammy, in povsem navdušil!

 

“Od pionirja punka do svetovne superzvezde – Billy Idol je že več kot tri desetletja med največjimi in najbolj prepoznavnimi imeni popularne glasbe.”

 

Ustvaril je svojo edinstveno nišo; z zmagovito kombinacijo karizme in šarma, punk uporništva, neposredne energije in udarnosti rocka, zapeljivih melodij in pop plesnih ritmov je s svojim stilom sooblikoval sodoben pop rock zvok.

 

V zgodovino se je zapisal s celo kolekcijo izjemno uspešnih pesmi »Rebel Yell«, »Dancing With Myself«, »White Wedding«, »Mony Mony«, »Flash For Fantasy«, »Cradle Of Love«, »Hot In The City«, »Sweet Sixteen«, »Eyes Without A Face«, »To Be A Lover«, »Catch My Fall«, »Don’t Need A Gun«, »Scream«, »Cherrie« in drugimi, ki so postale nepogrešljivi brezčasni hiti različnih generacij.

 

William Michael Albert Broad (rojen leta 1955 v Angliji) je začel svojo glasbeno pot pod vplivom zgodnjega punka. Nadel si je ime Billy Idol in prvo slavo doživel kot pevec britanske punk skupine Generation X. Po njenem razpadu leta 1981 je Billy Idol začel samostojno kariero v ZDA. Srečanje s kitaristom Steve Stevensom je bilo usodno in stkalo se je izjemno plodno sodelovanje, katerega rezultat so neprekosljive pop-rock uspešnice, ki so Billy Idola katapultirale med svetovno najbolj priljubljene glasbene superzvezdnike.

 

Objavil je sedem studijskih albumov: »Billy Idol«, »Rebel Yell« , »Whiplash Smile«, »Charmed Life«, »Cyberpunk«, »Devil’s Playground«, »Happy Holidays«; štiri zbirke hit singlov – zadnjo »The Very Best of Billy Idol: Idolize Yourself« (2008) z še neizdanima pesmima »John Wayne« in »New Future Weapon«; leta 2009 koncertni DVD »In Super Overdrive Live«; posnel je serijo nastopov za različne produkcijske hiše, s priznanimi režiserji je ustvaril odlične video spote in postal ena prvih zvezd MTV-ja. Prejel je prestižne nagrade in nominacije zanje (9 nominacij MTV za Best Video in nagrada MTV za video »Cradle of Love«, nagrada BRIT Award, tri nominacije Grammy idr.).

 

Sodeloval je s številnimi velikani glasbe kot so Slash, Toni Iommi, Derek Sherinian idr., s skupino The Who je nastopal v rock operah »Tommy« in »Quadrophenia«, njegova glasba odmeva v znanih filmih, je avtor naslovne pesmi za akcijsko uspešnico »Speed«, izkazal se je kot igralec v filmih »D.O.A.«, »The Doors« in uspešnici »The Wedding Singer« z Adamom Sandlerjem. Idol je prava ikona, ki navdihuje like v računalniških igrah, filmih in animacijah.

 

Billy Idol je v svoji bogati karieri doživel sanjske uspehe in trde padce. Po divjih žurerskih letih, osebni krizi in težki prometni nesreči z motorjem se je v zadnjih letih osredotočil na glasbo. Združil je moči s Stevensom in se v velikem slogu, z vsemi svojimi prepoznavnimi aduti in v odlični formi vrnil na svetovne koncertne odre, kar je njegovo občinstvo sprejelo z velikim navdušenjem.

 

Po uspešni turneji v ZDA leta 2013, ki jo je zaključil z odmevnim nastopom na znamenitem Bonnaroo festivalu, je Idol zaposlen z novo studijsko ploščo in avtobiografijo, ki bosta objavljeni oktobra 2014. 

 

Billy Idol prihaja k številnim privržencem v Sloveniji z dolgoletnim glasbenim partnerjem, priznanim virtuozom na kitari, Steve Stevensom, s karizmatičnim in energičnim nastopom, z bogatim repertoarjem brezčasnih klasik kot so »White Wedding«, »Cradle of Love«, »Dancing With Myself«, »Rebel Yell«, … in  obljublja odlično rokenrol zabavo.

 

V torek, 24. 6. 2014 se bo dvorana Tivoli tresla v udarnih zvokih največjih hitov Billy Idola!

  

>> Vstopnice (parter 44.00 EUR, tribune 39.00 EUR) so v prodaji v sistemu Eventim in na www.concertica.si.

 

Predprodajna mesta: Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija.

 

Posebna ugodnost za kupce vstopnic print@home.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.