četrtek, 1 oktobra, 2020
Doma Študij in kariera Ugodnosti in popusti

Ugodnosti in popusti

Ob vpisu na fakulteto prejmete študentsko izkaznico, ki bo odslej veljala za vašo identifikacijo na fakulteti.

Na oddelku za univerzitetno politiko in izobraževanje ŠOUM so nam podrobneje opisali, kakšne ugodnosti vam prinaša status študenta in študentska izkaznica, za kar se jim lepo zahvaljujemo.

Status študenta nam prinese različne ugodnosti
Študentska izkaznica ne služi le identifikaciji na fakulteti, ampak lahko z njo uveljavljate različne popuste. Že sam status študenta nam prinaša veliko pravic in ugodnosti, kot so pravica do zdravstvenega zavarovanja, pravica do dela preko študentskega servisa (nenazadnje si prav z delom preko študentskega servisa, ki nudi pestro izbiro del, pridobivamo delovne izkušnje, širimo socialno mrežo, zbiramo priporočila za kasnejšo redno zaposlitev) in pravice do štipendij, do subvencioniranega bivanja (ali v študentskem domu ali bivanje pri zasebnikih s subvencijo), subvencionirane prehrane (študentski boni oz. po novem je stopil v veljavo nov sistem subvencionirane študentske prehrane, t. i. elektronizacija) in nenazadnje pravice do študentskih vozovnic za vlak ali avtobus, otroškega dodatka, preživnine, družinske pokojnine do 26. leta starosti in prevoza. A to še ni vse. Prinaša nam tudi raznorazne popuste in ugodnosti.

Izkoristi ugodnosti
S statusom študenta lahko izkoristimo ugodnosti in popuste, kot so brezplačna pravna pomoč, dodatno nezgodno zavarovanje, različni tečaji in izpiti iz varstva pri delu, tečaji tujih jezikov, popusti pri članarinah in vozniškem dovoljenju. Študentske popuste lahko izkoristite tudi pri športnih aktivnostih, kot so smučanje, plezanje, planinarjenje, ekstremni športi, plavanje, kolesarjenje, ples, vstopnine za bazen, kopanje, razvajanje v termah in lepotnih in kozmetičnih salonih, izkoristite popust za manikuro in friziranje.

Ugodnosti na področju športa in kulture
Do študentskih ugodnosti smo upravičeni tudi pri nakupu različnih vstopnic (kino) in vstopnin na kulturne, glasbene in športne prireditve, poleg tega si lahko ceneje privoščimo mednarodne študentske karte. Tudi nekatere turistične agencije ponujajo popuste za študente, prav tako lahko pridemo zaradi statusa ugodneje do letalskih kart pri STA Ljubljana. Ugodnosti smo deležni tudi pri različnih članarinah, kot so letna članarina v knjižnicah, naročnine na razne revije, časopise in tudi fotokopiramo ali tiskamo lahko ceneje.

Še v banki do ugodnosti
Prav tako se na bankah najdejo popusti in ugodnosti za študente, saj banke ponujajo ugodnejše poslovalne pogoje, študentske kredite in limite. Popuste lahko koristimo tudi v posameznih tehničnih trgovinah, kjer status študenta prinaša ugodnosti pri nakupu računalniške, foto, avdio, video ali druge tehnologije.

»Številnih popustov so študentje deležni tudi kot člani katerega izmed študentskih klubov po Sloveniji ali pa kot člani študentskih servisov. Dobro je, da se študentje pred nakupom posameznega izdelka ali storitve še sami pozanimajo o možnosti uveljavljanja študentskih popustov,« Tanja Klavž, socialna svetovalka, Zavod Študentska svetovalnica.

Več informacij lahko najdete na spletni strani www.studentski-servis.com.

Mojca Buh

Bodi prvi in oceni prispevek: 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic
Loading...
Prejšnji članekErasmus
Naslednji članekGrem v študentski dom!

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,260FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,680FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Če se odločite za pametno uro Huawei Watch GT 2 Pro v dar še brezžične slušalke

Od ponedeljka, 28. 9., ob prednaročilu vrhunske pametne ure Huawei Watch GT 2 Pro prejmete tudi najnovejše brezžične slušalke Huawei FreeLace Pro. Ponudba je...

Odkritje tekoče vode na Marsu

Raziskovalci so našli dokaze o obstoječi tekoči vodi na Marsu. Jezero leži pod južno polarno ledeno kapo planeta in je široko približno 20 km....

Ocena filma: Prvič narazen

Prvič narazen je nadaljevanje najstniškega globalnega fenomena Prvič oziroma After. Film, ki je obudil slovenske kinematografe, mnoge kritike pa poslal v stanje hibernacije. Se...

Letos Pozdrav brucem preko spleta

Novih ukrepov zaradi koronavirusa smo že vajeni, zato nas ne preseneča, ko se dogodki preselijo na splet. Letos bo v spletni obliki potekal tudi...