V Ljubljani kri častilo 325 študentov

17. in 18. aprila 2012 je na Zavodu RS za transfuzijsko medicino potekala že tradicionalna študentska krvodajalska akcija pod sloganom »Častim ½ litra!«.

Aleksandra Pekošak, vodja študentske krvodajalske akcije ŠOU v Ljubljani: »Študentska krvodajalska akcija je eden najpomembnejših in najuspešnejših projektov resorja za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani, ki je tudi že tradicionalen, saj študentje Univerze v Ljubljani darujemo kri že več kot dve desetletji. S krvodajalsko akcijo želimo predvsem osvestiti svoje kolege o krvodajalstvu in njegovem pomenu ter jim pokazati, da lahko z darovanjem krvi rešijo življenje. Prav zato si vsakič želimo k darovanju krvi pritegniti še kakšnega študenta več.«

 

Letošnje spomladanske študentske krvodajalske akcije se je v Ljubljani udeležilo kar 325 študentov, medtem ko je kri v celotnem študentskem krvodajalskem tednu po Sloveniji darovalo 533 študentov.

 

Resor za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani se zahvaljuje vsem študentom in študentkam, ki so darovali kri. Se vidimo na naslednji krvodajalski akciji v mesecu oktobru!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.