Vabljeni na Adriatic FinTech Hackathon

Imaš idejo, kako lahko tehnologija spremeni finančno industrijo? Pridruži se Adriatik FinTech Hackathonu, ki bo potekal 15. in 16. oktobra v prostorih ABC HUBa v Ljubljani. Nagradni sklad je vreden več kot 12.000 EUR, nagrada za prvo mesto je 10.000 EUR (bruto). 

FinTech sestavljajo podjetja, ki z uporabo tehnologije in tehnoloških inovacij skušajo izboljšati trenutne finančne storitve. FinTech ekosistem zajema različna področja kot so: Plačila in prenosi (Payments and Transfer), Varnost (Security), Kripto valute (Cryptocurrencies, Blockchain etc.), Zavarovalništvo (Insurance), Kreditiranje in financiranje (Lending and Finance), Osebno bančništvo (Retail Banking), Upravljanje s premoženjem (Wealth and Asset Management) itn.

 

Hackathon, v IT industriji poznan tudi kot »hack day«, je dogodek, ki se ga udeležijo programerji in ostali profili IT razvijalcev z namenom, da z intenzivnim ekipnim sodelovanjem v izredno kratkem, omejenem času (navadno 24 do 48 ur) sprogramirajo inovativno rešitev na določeno temo.

 

15. in 16. oktobra Halcom s partnerji v prostorih ABC HUBa organizira brezplačni mednarodni Adriatic FinTech Hackathon za celotno Balkan regijo, v katerem bodo hkrati s hack izzivi sodelovale tako banke (SKB in Nova KBM), kot tudi domača in tuja start-up podjetja v finančni industriji (Bitstamp, MicroBlink, Halcom Plačila) ter podjetja, ki jih zanimajo FinTech rešitve (Atlantic Grupa). Za razvoj novih inovacij na enem mestu bodo svoje tehnološke razvojne platforme omogočili Halcom, MakerLab, Microsoft, in MicroBlink. V 24 urah se bo tako v razvoju idej pomerilo preko 120 razvojnih inženirjev, dizajnerjev, in vseh, ki želijo prispevati k inoviranju v bančni oz. finančni industriji. 

 

Dogodek je namenjen tudi vsem študentom, ki imate idejo, kako bi lahko tehnologija izboljšala finančne storitve. Študentje Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za računalništvo in informatiko, lahko udeležbo unovčite tudi kot del obveznosti pri določenih posebej dogovorjenih predmetih. 


Prijavi se z ekipo ali kot posameznik do 5. oktobra na: http://bit.ly/2dnYrrA

Več informacij:  http://www.hackathon.si/.


Se vidimo na FinTech Hackathonu! 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.