Vodič po dostopnosti visokega šolstva

V januarju 2010 je Agencija odprla prenovljen in dopolnjen Vodič po dostopnosti visokega šolstva (Higher Education Accessibility Guide – HEAG), ki je dostopne na spletni strani http://www.european-agency.org/agency-projects/heag. Spletni portal predstavlja edinstven vodič o podori študentom invalidom na visokošolskih institucijah s celotne Evrope.

Na spletnih straneh boste našli različne informacije, ki jih potrebujejo študenti invalidi ali strokovnjaki pri načrtovanju in odločanju za študij ali študijsko izmenjavo v tujini Namen teh informacij je, da študentom invalidom in strokovnjakom, ki svetujejo in pomagajo pri urejanju študija v tujini, olajšajo odločitev glede izbire visokošolske institucije in navezovanja stikov za nadaljnje informacij glede podpore študentom invalidom.

V projektu je sodelovalo 26 strokovnjakov iz držav članic Agencije ter Hrvaške in Slovaške, ki so zbrali specifične informacije do katerih lahko dostopate preko:
• vstopnih strani za vsako državo, ki nudijo specifične informacije o visokem šolstvu v tej državi v državnem in angleškem jeziku;
• HEAG baze, ki uporabnikom omogoča iskanje informacij o dostopnosti in podpornih službah za študente v posameznih državah.
Preko vstopnih strani za vsako državo lahko dostopate do specifičnih informacij o podpori študentom invalidom, pristopih do invalidnosti v visokem šolstvu in kontaktnih informacij služb za podporo študentom invalidom, vključno s projektnim strokovnjakom, ki je nacionalni predstavnik za HEAG projekt v izbrani državi.
Z uporabo neposrednih povezav v bazi lahko iskanje osredotočite na določene visokošolske institucije in na razpoložljivost specifičnih storitev za podporo študentom invalidom v jeziku države, ki ste jo izbrali kot tudi v angleščini. Baza trenutno vsebuje informacije iz približno 350 evropskih visokošolskih institucij.
Institucije bodo posodabljale in še dodajale informacije v bazo. Celovita prenova in ažuriranje Vodiča po dostopnosti visokega šolstva je predvidena na vsaki dve leti. vse informacije v HEAG bazi so na voljo v jeziku države na katero se informacije nanašajo in v angleščini.
Za več informacij o visokem šolstvu in invalidnosti v vaši države obiščite spletne strani HEAG baze za vašo državo ali kontaktirajte HEAG predstavnika za vašo državo.

Za več informacij o HEAG bazi lahko pišete tudi na heag@european-agency.org.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.