Z vlakom do številnih ugodnosti

Preverili smo, kam med počitnicami poceni in doživeto. Potovanje z vlakom ponuja za mlade do 70 % cenejše vozovnice. Z vozovnico pa uveljavljajte tudi do 50 % popusta za kopanje, nočitve, oglede znamenitosti in podobno.

V času počitnic je dobra izbira izlet z vlakom do Blejskega in Bohinjskega jezera. V Vodnem parku Bohinj lahko z vozovnico za vlak uveljavljate 10 % popusta. Z vlakom je dosegljiva tudi slovenska obala. Vlaki v Koper vozijo vsak dan. Avtobusi v Portorož, Piran in druge kraje na slovenski obali vozijo z avtobusne postaje v neposredno bližino koprske železniške postaje. V Info centrih na železniških postajah v Ljubljani, Mariboru in Celju pa lahko poleg vozovnice za vlak kupite hkrati tudi vozovnico za avtobus. Od 22. junija do 31. avgusta se boste lahko z vlakom ugodno zapeljali tudi do Pulja (Pule). Poletje je idealen čas za obisk koncertov.

 

Vstopnice za koncerte in prireditve se splača kupiti v Info centrih Slovenskih železnic (Ljubljana, Maribor, Celje), saj boste pri nakupu dobili še bon za 50 % popusta za potovanje po Sloveniji za 2 osebi, ki ga lahko koristite kadar koli do konca leta. Vsi, ki imate šolske abonentske vozovnice (mesečne, polletne, letne), lahko koristite popust ABOš 25&50, s katerim vam je omogočen 50-odstotni popust za potovanja na kateri koli relaciji po Sloveniji, ob sobotah, nedeljah, praznikih – dela prostih dneh v RS ter med šolskimi počitnicami, v 2. Razredu vseh vrst vlakov ter 25-odstotni popust za potovanje v tujino, po ponudbi RailPlus.

Če z vlakom ne potujete vsak dan, se vam splača priskrbeti SŽ-Ej!Kartico, s katero leto dni potujete 30 % ceneje po Sloveniji in na Hrvaško, v ostale evropske države pa s 25-odstotnim popustom. Kartica ponuja še več kot 100.000 popustov za oglede znamenitosti po Evropi ipd.

 

Po Evropi že za 25 evrov

Potovanja z vlakom po Evropi so lahko zelo ugodna, pri tem pa si je potrebno pravočasno rezervirati vozovnice, lahko tudi že 2 meseca pred potovanjem, sploh, če želite potovati po nizkocenovnih ponudbah. Število teh vozovnic je namreč omejeno.

 

V skupini potujete 70 % ceneje

Skupine mladih do 20. leta starosti imajo za potovanja v Avstrijo, Srbijo ali na Hrvaško kar 70- odstotni popust. Spremljevalci skupine potujejo brezplačno!

 

V Avstrijo z vozovnico REGIO AS

Z vozovnico Regio As se lahko iz Ljubljane, Kranja, Lesce-Bleda, Bled Jezera, Bohinjske Bistrice in Jesenic zapeljete z vlakom na izlet v Beljak in Celovec; iz Laškega, Celja ali Maribora pa se lahko zapeljete do Gradca, Lipnice, Kapfenberga ali Bruck a. d. Mura. Potniki, ki potujejo v Gradec, lahko kupijo tudi vozovnico REGIO AS + 101, ki omogoča prevoz z vsemi prevoznimi sredstvi v Gradcu v tarifni coni 101. V ceno vozovnice je tako vštet prevoz z mestnim in regionalnim avtobusom, s tramvajem, primestno železnico in celo z vzpenjačo na grad. Ljubiteljem potovanj z vlaki, ki si želijo doživeti kaj posebnega, je namenjena krožna vozovnica Regio AS na relaciji Ljubljana-Jesenice-Beljak-Celovec-Pliberk-Maribor-Celje-Ljubljana. Cena vozovnice za odrasle je le 29 evrov, otroci od 6. do 15. leta starosti imajo 50 % popusta.

 

Če vas potuje več, je dobra izbira vozovnica City Star!

Vozovnica City Star je namenjena za potovanje iz Slovenije v Nemčijo, Avstrijo, na Češko, Slovaško, Hrvaško, v Srbijo, Bosno in Hercegovino in Makedonijo. Prvi potnik plača polno ceno, vsak dodatni potnik pa potuje s 50-odstotnim popustom, otroci s 75-odstotnim popustom ali celo brezplačno, če potujejo s starši ali starimi starši v Avstrijo, Bosno in Hercegovino, Nemčijo, na Češko, Slovaško in Hrvaško in so stari do 15 let.

 

Našteli smo le nekaj možnosti za izlet. Še več ugodnih ponudb lahko najdete na spletnih straneh Slovenskih železnic. Obiščite tudi Facebook stran Grem z vlakom.

 

Nekaj izbranih ugodnosti, ki jih lahko koristite na podlagi vozovnice za vlak:

 

Vodno mesto Atlantis – Ljubljana:

• 25 % popust za kopanje.

Terme Olimia:          

• 30 % popust za odrasle;

• 50 % popust za otroke do 12. let starosti;

• brezplačen vstop za enega otroka do dvanajst let v spremstvu staršev.

 

Terme Laško in Wellnes park Laško:      

• 20 % popust za kopanje, kopanje s kosilom, savno in savno s kosilom;

• 10 % popust za zdravstvene in kopališke storitve.

 

Hotel Park – Ljubljana:

•15 % popust na nočitve.

 

Terme Čatež:

• 15 % popusta za obiskovalce Poletne in Zimske Termalne riviere in Savna parka med tednom, to je od ponedeljka do petka;

• 10 % popusta za obiskovalce Poletne in Zimske Termalne riviere in Savna parka ob koncih tedna – od petka do nedelje – in ob praznikih.

 

Rimske terme:

• 25 % popust za bazen in bazen + savno;

• 15 % popust na wellness storitve v Wellness centru Amalija.

 

Narodni muzej Slovenije:

•Do 25. oktobra 2013 (razstava Vitez, dama in zmaj) 50 % popust na vstopnico za obisk razstavne hiše na Metelkovi v Ljubljani.

 

Posestvo Rečou- Zajelšje

• Brezplačen prevoz od železniške postaje Ilirska Bistrica do vasice Zajelšje (do 7 oseb v skupini)*

• 15 % popust na nočitve ter na paketa Raz-stres-ovanje in Razvajanje*

* Za vse storitve je potreben predhoden dogovor s Posestvom Rečou.

 

Knjigarne Felix:

• 20 % popusta na izbrane knjige založbe Učila ali iz zbirke Žepna knjiga.

 

MC hostel Brežice:

• 10 % popust na nočitve.

 

MCC hostel (Celje):

• 10 % popust na nočitve.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.