Za vsakega se nekaj najde

Za študente je na voljo mnogo obštudijskih dejavnosti.

ŠOU v Ljubljani, Mojca Majerle, Študentska svetovalnica, psihološko svetovanje
ŠOU v Ljubljani jim skupaj s svojimi zavodi ponuja celo vrsto športnih, izobraževalnih in kulturnih dejavnostih, obiskujejo lahko najrazličnejše jezikovne, strokovne, športne tečaje, ob študiju pomagajo drugim s prostovoljnim delom in se zabavajo na najrazličnejših prizoriščih. Več npr. na povezavah:
– http://www.sou-lj.si
– http://www.sousport.si
– http://www.zavod-solt.si
– https://www.kc.uni-lj.si

ŠOUM, Matej Trilar, sekretar za interesne dejavnosti študentov pri ŠOUM
Velika otvoritvena zabava – prvi projekt, s katerim se v novem študijskem letu na ŠTUK-u pozdravi študente in se jim zaželi srečo. V zabavni program je vključena glasbena skupina, ki popestri celotno dogajanje.
Dostop – tehnično – projekt, s katerim pride ŠOUM v kontakt z bruci mariborske univerze. Prve študijske dni se jim na fakultetah deli promocijsko-informativne mape, ki vsebujejo vse podatke, ki jih bruc potrebuje, da bodo njegovi prvi dnevi v novem okolju lažji. Mapa ne vsebuje le recepta, kako najbolje in najlažje delati izpite.
Knjižni sejem – študentom se predstavijo razne založbe, ki izdajajo študentsko publikacijo. Torej, vse od učbenikov in vaj do knjig za prosti čas. Založbe so samo za ta projekt ponudile literaturo po nižjih cenah. Študentom pa smo omogočili tudi, da po študentskih cenah prodajo ali pa podarijo svoje rabljene učbenike, vaje, zapiske predavanj.
Kostanjev piknik – tradicionalen projekt, ki je zaradi kraja in načina izvajanja postal zelo prepoznaven.
Študentsko martinovanje – je tradicionalen, posebnost martinovanja pa je, da se izvaja izbor za »najboljše mlado študentsko vino«.
Brucovanje ŠOUM – dogodek, na katerega študentje komaj čakajo in katerega se bruci najbolj otepajo. Po starem študentskem običaju je treba vse bruce krstiti, da si lahko prislužijo ime študent. Na ta večer poskrbimo, da so bruci v središču pozornosti tako, da za njih pripravimo razne šaljive igre in se pri tem borijo za naziv »naj bruc/ka«.
Božično-novoletno rajanje – za zaključek koledarskega leta podarimo vsem študentom še zadnjo zabavo
Predizpitna zabava – tik preden se prične izpitno obdobje, ponudimo študentom zabavo, na kateri se odklopijo in ne mislijo na izpite, ki jih čakajo v prihodnjem mesecu.
Pustovanje – ena izmed zabav, ki jih študent ne sme zamuditi, ko so na ŠTUK vabljeni vsi, ki so oblečeni v pustne šeme.
VUK Fest – veliki umetnostno-kulturni festival VUK Fest vsebuje številne dogodke, tako kulturnega, izobraževalnega kot tudi zabavnega tipa. S tem projektom želimo spodbuditi širšo ciljno publiko (dijake, študente in prebivalce Mestne občine Maribor) k udejstvovanju na omenjenih področjih kulture, izobraževanja, druženja in izmenjave idej. Tema festivala je vsako leto drugačna. Vsako leto izbrana likovna in fotografska dela ponudimo na dobrodelni dražbi ter razglasimo najboljše izdelke delavnic.
Četrtkovi večeri kulture – ŠOUM želi prispevati k večji kulturni osveščenosti v univerzitetnem mestu Maribor ter hkrati študentom in vsej preostali publiki ponuditi edinstveno doživetje kulturnih večerov na nekoliko drugačen način.
Šourock – ŠOUM vsakoletno izdaja razpis za izbor najboljše študentske/dijaške glasbene rock skupine pod imenom »ŠOUROCK«. ŠOUM želi na ta način pomagati mladim glasbenikom pri njihovi afirmaciji in nagraditi ustvarjalnost teh mladih glasbenikov.
Seksoslovje – projekt, ki spada v skupino pilotski projekt. Projekt je temeljil na predavanjih, katerih skupna točka je bila medsebojni odnosi in spolnost. Predavali so nam strokovnjaki na tem področju iz celotne Slovenije.
Lampiončkove igre – Lampiončki veljajo za simbol tradicionalnih študentskih iger, namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru.

ŠOUP, Kristina Zelić, predstavnica za stike z javnostmi ŠOUP
Študentska organizacija Univerze na Primorskem organizira veliko obštudijskih dejavnosti, ki so večinoma za študente brezplačne. Na spletni strani www.soup.si je možno najti vse informacije v zvezi z rekreacijo in različnimi športnimi prireditvami, kulturnimi dogodki, humanitarnimi akcijami in ostalimi dogodki, ki jih pripravljamo za študente. Za bodoče bruce pa bosta v prvih dneh študija predvsem zanimivi dve prireditvi, ki se bosta odvijali 20. oktobra, in sicer športno-zabavna prireditev Čista desetka ter tradicionalno Brucovanje študentk in študentov Univerze na Primorskem.

Mojca Buh

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.