Začel se je poletni tabor Fakultete za elektrotehniko UL

Fakulteta za elektrotehniko vsako poletje organizira poletni tabor inovativnih tehnologij, ki je namenjen osnovnošolcem in srednješolcem. Program je sestavljen iz poučnih in zabavnih delavnic ter ekskurzij v visokotehnološka podjetja in ustanove. Letošnji poteka od 17. do 21. avgusta, in sicer v malce drugačni podobi zaradi pandemije.

Animacija robota pod zemeljsko površino

Letos so zato razpisali manjše število mest in skrajšali čas delavnic na šest ur, program so omejili samo na dopoldanskega. Kljub temu bodo udeleženci imeli priložnost spoznati kar nekaj fascinantnih vsebin. Med najbolj zanimive delavnice na primer sodijo LEGO viharniki, Pametni avtomobili in RoboSumo.

Poletnega tabora se lahko udeležijo mladi od 4. razreda osnovne šole pa vse do 3. letnika srednje šole. Na različnih delavnicah se bodo mladi spoznali z robotiko v različnih oblikah, od mini sumo robota, ki bo tekmoval na mini turnirju, do robotike v medicine, ki se uporablja za najbolj natančne posege.

Robotska dlan premika svoje prste

Ta teden bo tako minil v znamenju zabavnih in poučnih vsebin, saj bodo udeleženci pridobili nova znanja s področja elektrotehnike in sodobnih tehnologij. Tovrstni programi so odlični za spoznavanje mladih s področji delovanja, ki bi jih utegnili zanimati v prihodnosti.

Vsem mladim želimo veliko uspehov in upamo, da se bodo na poletnem taboru zabavali in osvojili veliko novih znanj.

Urednica revije Študent

VIRFakulteta za elektrotehniko UL
Prejšnji članek5 najpogostejših mitov o Islandiji
Naslednji članekLjubljanska Ikea dobiva podobo
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.