Zaposlitveni most

Študentski svet Fakultete za družbene vede v sodelovanju s Kariernimi centri Univerze v Ljubljani letos že šestič zapored organizira Zaposlitveni most, največji in najobsežnejši študentski projekt na Fakulteti za družbene vede. Projekt bo potekal v torek, 14. aprila, med 9. in 17. uro, ko se bodo namesto predavanj in vaj čez cel dan zvrstili uvodni plenum, tri delavnice in dvanajst okroglih miz na temo zaposlitvenih možnosti.


Zaposlitveni most je tradicionalno srečanje študentov in potencialnih delodajalcev, kjer se študentom predstavi zaposlitvene trende, se jih seznani s kadrovsko politiko, bodočim delovnim okoljem in pričakovanji s strani predstavnikov stroke ter se jih pozove, da začnejo aktivno razmišljati o svoji karierni poti.

Dogajanje na fakulteti se bo pričelo ob 9. uri zjutraj z uvodnim plenumom pod naslovom Družboslovje za prihodnje desetletje z gostoma dr. Jernejem Pikalom in dr. Andrejem Rusom, kjer bomo spregovorili o pomembnosti, percepciji in uporabnosti družboslovja. Nato se bo dogajanje prestavilo v predavalnice, kjer bodo v dveh sklopih potekale okrogle mize posameznih študijskih smeri. Prvi sklop bo potekal med 11.00 in 13.00, drugi sklop pa med 13.30 in 15.30. Na okroglih mizah se bomo z delodajalci posameznih smeri pogovarjali o zaposlitvenih možnostih študentov te smeri, o različnih tipih dela, ki jih lahko opravljajo diplomanti te smeri, o znanjih in kompetencah, ki jih potrebujejo za posamezno delovno mesto in o splošnih pričakovanjih delodajalcev.

Sočasno z okroglimi mizami pa se bodo po predavalnicah odvile tudi tri delavnice Kariernih centrov Univerze v Ljubljani. Prva bo delavnica na temo priprave CV-ja in motivacijskega pisma, sledila bo delavnica z naslovom Priprava na selekcijski intervju v angleškem jeziku, za konec pa se bodo študentje udeležili še hitrih zmenkov z delodajalci. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.