Žiga Schmidt je nov predsednik ŠOUM

Žiga Schmidt

Nov predsednik ŠOUM se bo s svojo ekipo zavzemal, da bodo v ŠOUM še naprej uspešno zagovarjali in branili pravice vseh študentov UM ter da bodo hkrati dosedanje uspešno delo ŠOUM popeljali tudi v prihodnost.
Člani Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) so danes, 16. novembra 2009, na svoji 1. redni seji, z 22 glasovi za in 1 proti, za predsednika ŠOUM izvolili Žigo Schmidta, 22-letnega študenta Ekonomsko – poslovne fakultete Univerze v Mariboru, za mandatno obdobje dveh let. Ob izvolitvi se je predsednik ŠOUM članom Študentskega zbora ŠOUM zahvalil za izkazano zaupanje. »V prihodnjem mandatu se bom s svojo ekipo zavzemal, da bomo v ŠOUM še naprej uspešno zagovarjali in branili pravice vseh študentk in študentov Univerze v Mariboru ter da bomo hkrati uspešno delo Študentske organizacije Univerze v Mariboru popeljali tudi v prihodnost«, je poudaril Žiga Schmidt.

Predsednik Študentskega zbora ŠOUM Matic Užmah je skupaj z 12 člani zbora, za novega predsednika ŠOUM predlagal Žigo Schmidta. Žiga Schmidt se je s študentsko problematiko prvič srečal leta 2006. Bil je član Študentskega sveta EPF, član komisije za kakovost EPF in Univerze v Mariboru, svetovalec Študentskega predsedstva ŠOUM za področje univerzitetne politike in izobraževanja, prav tako pa je vodja skupine za spremembo sistema financiranja visokega šolstva na ŠOS in član strokovnega sveta MVZT za pripravo nove Uredbe o financiranju visokošolskih zavodov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.