Zzrolano mesto uspešno “pod streho”

Preteklo nedeljo je izvedbo ZZrolanega mesta preprečilo slabo vreme. Zato so organizatorji dogodek prestavili in danes tudi uspešno izpeljali. Dogodek je zaključil program v okviru Evropskega tedna mobilnosti v Mariboru.

 

Univerzitetna športna zveza Maribor, ki je širše znana pod sloganom Zdrava zabava v sodelovanju z Mestno občino Maribor (Medobčinskim uradom za varstvo okolja in ohranjanje narave) je ZZrolano mesto, parado rolanja po mestih ulicah tokrat organizirala že štirinajstič Dogodek je vsa leta brezplačen in je sčasoma postal najbolj prepoznavna, pa tudi največja rolerska prireditev v Sloveniji. »Nestanovitno vreme je najbrž razlog, da je danes z nami rolalo manjše število udeležencev, okoli 300« je povedal Klemen Tasič, vodja prireditve pri Zdravi zabavi. »Kljub temu smo zelo zadovoljni, da smo rolanje uspeli izpeljati,«  je še dodal.

 

Start in cilj rolanja za glasbenim tovornjakom sta bila na Trgu svobode v Mariboru. Prireditev se je začela ob 15. uri, ko se je  začelo zbiranje prijav. Ob 16h se je parada podala na približno 11 kilometrsko pot po Mariboru, ki so jo zaključili čez slabo uro in pol. Po prihodu na cilj so organizatorji med prijavljenimi izžrebali kar nekaj nagrad, nagrajena pa sta bila tudi najstarejši in najmlajši udeleženec na rolerjih. Najstarejši Jurij Hercog jih šteje kar 68 let, najmlajša pa sta brat in sestra Henrik in Rebeka Rodman, stara 4 in 6 let.

 

  Proga letošnjega ZZrolanega mesta je potekala po naslednjih ulicah:  Trg svobode – Prešernova – Razlagova – Krekova – Strossmayerjeva – Mladinska ulica – Vrbanska – Turnerjeva – Gosposvetska  -Strossmayerjeva – Koroška – Glavni trg (krožišče)- Glavni most – Trg revolucije – Pobreška –  Čufarjeva – Zrkovska – Ulica Veljka Vlahoviča – Čufarjeva – Zrkovska – Pobreška – dvoetažni most –  Oreško nabrežje –  Ulica Kneza Koclja – Mlinska ulica (krožišče) – Partizanska – Trg svobode

 

Čez dva tedna Zdrava zabava prireja še eno športno – zabavno prireditev, Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo. Tek po 454 stopnicah v soju luči in svetlobnih efektov bo 6. oktobra. Tudi ta prireditev je brezplačna.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.