5 nasvetov za ljubitelje potovanj

Potovanja so lahko odlična zabava in sprostitev, a so lahko tudi velik stres, če nanje nisi ustrezno pripravljen. Ponujamo nekaj priročnih nasvetov za nekoliko manj izkušene popotnike.

Vnaprejšnji načrt

Zelo pomembno je, da vnaprej razmisliš, kaj si želiš ogledati, in v skladu s tem načrtuješ svoje potovanje. Če prideš nekam povsem brez načrtov, lahko kasneje ugotoviš, da si kaj pomembnega povsem spregledal.

Manj je več

Vsekakor je nujno vzeti vse potrebne stvari, a naj jih ne bo preveč. Če boš moral svojo prtljago pogosto nositi, bo to lahko kar težko breme. Vedno si lahko na poti kaj tudi opereš na roke.

Ključavnica

Zelo priporočljivo! Ne zato, da jo boš s svojo drago zaklenil na kakšen most ljubezni (lahko sicer tudi to), ampak za omarice v hostlih. Te so pogosto brez ključavnic in receptorji predvidevajo, da boš prinesel svojo ter tako zavaroval svojo prtljago.

Najem avtomobila …

… je v tujini lahko kar velik strošek in najprej preveri, kakšne so železniške in avtobusne povezave. V večjih mestih lahko skoraj povsod prideš z javnim prevozom.

Beleženje stroškov

Če potuješ s prijatelji, bo ob vsakem nakupu kar dolgo trajalo, če bo vsak plačeval svoj delež. Zato si naložite aplikacijo splitwise, kamor preprosto vnesete strošek ter plačnika. Aplikacija na koncu sama izračuna, kdo je koliko komu dolžan.

Imaš še kakšen nasvet ali idejo? Napiši v komentar. ?

Prejšnji članekOkusi Japonske: kaj pričakovati v deželi vzhajajočega sonca
Naslednji članekGreta Thunberg – na pot čez Atlantik brez ogljičnega odtisa

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.