Cenejše vikend vozovnice za potniški promet so podaljšane

Vikend vozovnice in vikend popusti za vlake in avtobuse se podaljšujejo za eno leto
Foto: on

Še za eno leto se podaljša veljavnost cenejših vozovnic za avtobus in vlak. Ministrstvo za infrastrukturo podaljšuje veljavnost vozovnicama, ki potnikom prinašata dodatne ugodnosti pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim javnim potniškim prometom in domačim železniškim prometom. Ta sta vikend družinska vstopnica in vikend vozovnica, ki bosta še veljali.

Vikend vozovnice za družine in skupine potnikov

Vikend vozovnice za družine in skupine potnikov bo še veljavna. Vozovnica omogoča družinam oz. skupinam potnikov do 5 oz. do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok v starosti do 14 let, neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni. Cena vozovnice je 15 € za skupine do pet oseb in 30 € za skupine do 10 oseb.

75-odstotni popust na vozovnice med vikendi in prazniki. Potujoči bodo vse sobote, nedelje in praznike lahko potovali s 75% popustom na vseh enotnih vozovnicah v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu, pri čemer cena enkratne vikend vozovnice in dnevne vikend vozovnice s popustom, ni nižja od cene vozovnice, ki velja za razdaljo do 5 km, to je 1,3 €.

Vikend vozovnica za družine in skupine potnikov ter vikend popusti do 75 odstotkov
Vikend vozovnica za družine in skupine potnikov ter vikend popusti do 75 odstotkov Foto: on gov

Podaljšana veljavnost cenejših vozovnic za vlak in avtobus

Ministrstvo za infrastrukturo je podaljšalo veljavnost cenejšim vozovnicam do 30. junija 2023. To je storilo že lani, ko je želelo spodbuditi in oživiti javni potniški promet, ki je utrpel velike izgube zaradi koronavirusa. Tako se podaljšuje eden izmed ukrepov za izboljšanje javnega potniškega prometa. Poleg občutno cenejših vozovnic med vikendi, je bilo takrat sprejetih še nekaj ukrepov. Če so uspeli, si lahko prebereš v prispevku Kako bomo odslej potovali z javnim prevozom?

Ob cenejših vstopnicah Ministrstvo za infrastrukturo poziva vse potujoče, posebej pa družine in skupine, ki so pretežno vezane na potovanja z avtomobilom, da preizkusijo prednosti potovanja z javnim potniškim prometom pod posebno ugodnimi pogoji.

Urednik portala Student.si

VIRgov.si
Prejšnji članekAndrej Pirjevec v vodstvu Evropske študentske organizacije
Naslednji članekV Evropi s HPV seznanjenih več staršev kot pred tremi leti, v Sloveniji manj od povprečja

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.