5 najboljših smučišč v Evropi

Smučišče

1. Kitzbühel

To znano avstrijsko smučišče ima kar 170 kilometrov urejenih prog in sodi med največje turistične centre na svetu. Velja za eno izmed nabolj urejenih smučišč. Smučarji ga radi obiščejo tudi zaradi količine snega. V Kitzbühelu imajo sneg povprečno okoli 150 dni na leto. Pohvali se lahko tudi z zelo čisto okolico. Naj te glede hrane ne skrbi, saj imajo pestro kulinarično ponudbo. Cena kart se giblje okoli 49 evrov, sezona pa včasih traja tudi do aprila.

Kitzbühel

2. St. Moritz

Eno izmed najbolj znanih in prestižnih švicarskih smučišč. Sonca ti zagotovo ne bo manjkalo in preizkusil boš lahko kar 218 prog, ki se razlikujejo po težavnosti. To smučarsko središče se lahko pohvali tudi z izjemno hotelsko ponudbo in restavracijami. Ker pa je to prestižno smučišče, ni ravno za vsakega študenta, saj se cena kart giblje okrog 70 evrov.

Skiing in St.Moritz (March 2018)

3. Val Gardena

To italijansko smučišče gotovo sodi med najboljša smučišča pri naših zahodnih sosedih. Smučišče ima 175 kilometrov prog, med njimi pa je 52 kilometrov lažjih, 105 kilometrov srednje težkih in 18 kilometrov težkih prog. Ta smučarski center slovi po ekstremno dobro urejenih progah. Malo nejevolje bo pri gostoljubnosti do turistov in pri ponudbi obsmučarskih dejavnosti. Problem pa boš imel pri dostopnosti do smučišča in parkiranju.

Val Gardena

4. Val Thorens / Les 3 Vallees

3 doline na tem francoskem smučišču ti ponujajo 600 kilometrov raznolikih prog. Najvišje proge pa so kar na 3230 metrih nadmorske višine. Cena karte se giblje okrog 50 evrov. Smučarji so navdušeni nad raznovrstnostjo smučarskih prog. Francozi imajo tudi spremljevalne zabavne dogodke ob smučarskih prograh.

Les 3 Vallees

5. Sölden

Ta avstrijski kraj ni znan samo po svetovnem pokalu v alpskem smučanju. Smučarska sezona se tu začne že zelo zgodaj in običajno traja skoraj do konca marca. Smučišče ima 143 kilometrov prog in 33 žičnic. Cena karte je 50 evrov. Ta smučarski center je bolj primeren za smučarje, ki smučanje obvladajo. Prog za učenje smučanja je tukaj bolj malo.

Solden from top to bottom 2018 GoPro Hero 5

VIRsmučišča
Prejšnji članekKorak v pravo smer: Kambodža prepovedala jahanje slonov
Naslednji članekOcena filma: Irec

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.