Ocena filma: Irec

Irec
Irec

Režiser Martin Scorsese se je vrnil z mafijsko epopejo Irec (The Irishman). Glavne vloge pa odigrajo Robert De Niro, Joe Pesci in Al Pacino. Ali je mojster režiserskega posla zadel ali pa je film le bleda senca njegovih prejšnjih del?

Uporaba tehnike pomlajevanja

Takoj na začetku bi omenil tisto, kar je pri filmu najslabše. Igralcem so pomladili obraze tako, da bi lahko 70-letni igralci igrali sebe, ko so bili stari 30, 40 in 50 let. Tehnika, ki še ni tako dobro razvita, da bi pretentala naše oko tukaj deluje le delno zadovoljivo. Obrazi v določenih prizorih izgledajo kot iz risanke ampak problem ne tiči v tem. Problem je 30-letni obraz na telesu, ki jih vidno kaže 70. Tu pa tudi najmanj pozoren gledalec opazi luknje v tehniki. A vseeno je to le malenkost v 3 ure in pol dolgem filmu.

Edini minus je tehnologija pomlajevanja
Edini minus je tehnologija pomlajevanja.

Smetana in češnja filmskih legend

Kako lepo je spet videti film v katerem blestijo De Niro, Pacino in Pesci. Neprecenljivo je in zato ima film posebno čustveno noto za vsakega filmskega fana. To je verjetno zadnjič, da smo jih videli skupaj na filmskem platnu. V stranskih vlogah jim družbo delajo še Ray Romano, Harvey Keitel, Bobby Cannavale in Anna Paquin. Vsi odlični, skoraj perfektni bi lahko rekel.

Samo ena ženska? Pa saj to je zločin! Čeprav majhna vloga z malo besedila je ravno vloga hčerke glavnega junaka tista, ki pusti na nas največji vtis. Včasih je scena brez besed veliko močnejša kot tista, ko bo govorila zato, da zapolni določeno kvoto. Gospodična Anna Paquin, za vas, kapo dol.

Anna Paquin
Zelo sem ponosna, da sem del tega filma – Anna Paquin

Glavnim trem igralcem pa vsa čast ob prikazanem. Še vedno so carji. De Niro in Pacino po letih filmskih fiaskov pokažeta, da sta legendarna igralca. Pesci pa pokaže, da naj se ne skriva v pokoju, ampak nam še naprej kaže talent, ki so ga zmožni redki.

Dolžina + proračun = Netflix

Filma zaradi željene tehnologije in seveda zahtevanega proračuna ni želel prevzeti niti en studio. Potem pa je gospod Scorsese odšel do Netflixa, ki je v tem projektu videl odlično možnost, da se ga končno vidi kot resnega konkurenta pri resnih filmih. Hvala Netflix, ker si podprl 140 milijonski film in nam omogočil ogled mojstrovine. Kar pa se tiče dolžine filma je kar zahtevna, ampak to so filmi za resne gledalce, ki vedo kaj iščejo v filmu. In Netflix lahko daš na pavzo, kar je tudi super. Ali bi lahko bil kakšen prizor krajši? Seveda, ampak to lahko rečemo pri vsakem filmu.

Hvala gospodje
Hvala gospodje
Žiga Kastelic
Žiga Kastelic

Novinar

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (7 ocen, povprečje: 4,71)
Loading...
PREGLEJ PREGLED
Vsebina
Igra
Režija
Tehnika pomlajevanja
Prejšnji članek5 najboljših smučišč v Evropi
Naslednji članekPolicisti nadzirajo uporabo mobilnih telefonov med vožnjo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.