Korak v pravo smer: Kambodža prepovedala jahanje slonov

človek ki jaha slona

Jahanje slonov je velika atrakcija v azijskih državah. Raziskovanje gozdov in mest na hrbtu te mogočne živali pa je v nekaterih turističnih središčih postalo že stalna praksa. Jahanje slonov je še vedno v vzponu, kljub vedno več razpravam o mučenju živali in pozivom k bojkotu.

A kot kaže bo Kambodža prva država, ki bo jahanju slonov naredila konec. Zelo znana atrakcija v Kambodži so templji Angkor, ki so samo lani privabili 6 milijonov turistov. Templji so eden najbolj prepoznavnih simbolov Kambodže, kamor se že na vse zgodaj zjutraj začnejo zlivati množice obiskovalcev – nekateri se tja pripeljejo tudi na hrbtu slona.

človek jaha slona

A izkoriščanja slonov je z novim letom konec. Upravljalec parka templjev Angkor je namreč jahanje slonov prepovedal z začetkom letošnjega leta, pojasnil pa je, da takšno početje za zaslužek ni več primerno. Živali so zaradi jahanja izčrpane, med kruto dresuro pa je njihova koža mnogokrat polna ran. Nekaj slonov naj bi že premestili v državni gozd, kjer bodo uživali naravno življenje, ostale pa to še čaka.

Ta korak je super iniciativa tudi za druge države, kjer je turizem takšne vrste zelo v porastu. Te države so predvsem Tajska in Vietnam. A pravih sprememb ne bo, dokler koraka v pravo smer ne bodo naredili tudi turisti, kajti povpraševanje dela ponudbo, tega pa je veliko.

Prejšnji članekOcena filma: 1917
Naslednji članek5 najboljših smučišč v Evropi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.