AEGEE-jeve poletne aktivnosti

AEGEE je okrajšava za L´ASSOCIATION DES ETATS GÉNÉRAUX DES ETUDIANTS DE L´ EUROPE oziroma Evropsko združenje študentov.
Organizacija obstaja v 42 državah po Evropi in ima okoli 17.000 članov. AEGEE pa tudi med poletjem ne lenari, ponujajo vrsto poletnih šol, za katero je samo ena omejitev – moraš biti član AEGEE, to pa je lahko vsak študent oziroma mladi diplomant v Evropi, če se včlani v eno izmed podružnic. Za člane na lokalni ravni članarine ni, izpolniti je treba le pristopno izjavo in prinesti potrdilo o vpisu, s tem pa si deležen obveščanja o dogodkih in o delovanju, lahko pa se udeležuješ tudi lokalnih aktivnosti. Če se kasneje odločiš odpotovati na kakšen mednarodni dogodek, lahko plačaš članarino in postaneš član na mednarodni ravni.

AEGEE na lokalni ravni ponuja družabna srečanja, športne aktivnosti, zabave, razne tečaje retorike, masaže, izlete po Sloveniji, motivacijska srečanja.

Poleg tega pa organizira na mednarodni ravni poletne univerze in jezikovne tečaje, mednarodne študentske konference, športne dogodke, mladinske izmenjave in evropsko prostovoljno službo pod programom Mladi v akciji, kulturne in zabavne dogodke, aktivno sodelovanje v mednarodnih projektih in delovnih skupinah.

Tudi v letošnjem poletju se lahko udeležite jezikovnega tečaja (Language Course), ki traja 2 tedna, kjer poteka vsaj 16 ur poučevanja na teden. Cena jezikovnega tečaja je lahko največ 70 € na teden. Jezikovni tečaj + (Language Course Plus) traja od 2 do 4 tedne, z vsaj 20 urami poučevanja na teden s profesionalnimi učitelji, cena jezikovnega tečaja lahko največ znaša 90 € na teden. Poletni tečaj (Summer Course) traja od 2 do 4 tedne in z vsaj 10 ur poučevanja na teden, cena tega tečaja je lahko največ 70 € na teden. Poletni tečaj + (Summer Course Plus) tudi traja od 2 do 4 tedne, z vsaj 20 ur poučevanja na teden, cena poletnega tečaja + je lahko največ 90 € na teden. Organizatorji vam za ceno, ki jo plačate, za vse jezikovne in poletne tečaje morajo nuditi vsaj dva obroka na dan (od tega enega toplega), nastanitev, poučevanje in družabni program.

Potovalna poletna šola (Travelling Summer University) traja od 2 do 4 tedne in je namenjena potovanju, raziskovanju, spoznavanju življenjskih stilov in kulture. Cena potovalne poletne šole je lahko največ 90 € na teden, organizatorji pa vam za to ceno morajo nuditi vsaj dva obroka na dan (od tega enega toplega), nastanitev v vsaj štirih različnih krajih, družabni program; prav tako so v to ceno všteti tudi vsi potovalni stroški od prvega do zadnjega kraja. Načini nastanitve močno varirajo, možnosti so od šotorov in spalnih vreč v telovadnici do bolj luksuznih mladinskih hostlov.

Sanda Gajsar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.