Kaj gledamo v kinu junija?

Tudi poleti prihaja v naša kina kar nekaj filmov, za vsak okus se bo kaj našlo, od komedij, romanc, dram, znanstvene fantastike, akcij, trilerjev, animiranih filmov, grozljivk in srhljivk.
Tudi tokrat sledi nekaj predlogov, kaj si lahko ogledate v juniju v kinematografih.

Režiser zgodovinskih spektaklov Gladiator in Nebeško kraljestvo Ridley Scott se je podal po sledeh srednjeveške legende o Robinu Hoodu, tokrat je v glavni vlogi Russell Crow, ki se mu bodo pridružili še Cate Blanchet, Mark Strong, Matthew Macfadyen, Kevin Durand, in William Hurt. Po dolgoletnih bojih v tujini se Robin vrne domov, kjer terorizira zlobni nottinghamski šerif. S pomočjo iznajdljivosti in vojaških veščin se Robin s somišljeniki odloči osvoboditi ljudi in osvojiti srce pogumne plemkinje Marian, a naleti na srdit vojaški odpor, ki vodi v mnoge osupljive in krvave bitke.

Vesela druščina uspešne serije Seks v mestu ponovno prihaja na velika platna. Film Seks v mestu 2 združi večne prijateljice Carrie, Samantho, Charlotte in Mirando. Carrie se sooča z ljubosumjem, Charlotte in Miranda se borita s težavnim družinskim življenjem, Samantha pa skuša ostati večno mlada. Odločijo se za oddih, zato New York zamenjajo za vroči Abu Dabi, kjer se podajo na puščavsko avanturo, doživijo nepozabno orientalsko razkošje, izklesani arabski mladeniči in že skoraj pozabljene ljubezni iz preteklosti pa poskrbijo za številne romantične skušnjave.

Miley Cyrus, bolj znana pod imenom Hannah Montana, bo ponovno na filmskih platnih, tokrat v mladinski drami Poslednja pesem, kjer se Veronici življenje obrne na glavo, ko se njuna starša ločita in se oče preseli iz New Yorka na otok Tybee. Tri leta pozneje je še vedno jezna in odtujena od staršev, zato ji mati predlaga, da preživi poletje z očetom. Njen oče, nekdanji koncertni pianist in pedagog, tako dobi priložnost, da se poveže z njo preko edine stvari, ki jima je skupna – glasbe, Veronica pa doživi tudi čar prve ljubezni.

Grozljivi vladar nočnih mor Freddy Kruger se vrača na velika platna v grozljivki Mora v Ulici brestov in znova krade spanec skupini najstnikov, ki ugotovijo, da se njihove sanje spreminjajo v krvave umore v resničnem svetu. Najstnika Quentin in Nancy skušata raziskati skrivnostne smrti prijateljev, a tudi njiju v sanjah začne preganjati srhljivi Freddy. Počasi odkrivata, da je njuna mladost povezana z neusmiljenim morilcem, ustavita pa ga lahko le s spopadom v nepredvidljivem svetu Freddyjevih nočnih mor.

Katherine Heigl in Ashtona Kutcherja si lahko ogledamo v akcijski komediji Morilci. Režiser Robert Luketic (Blondinka s Harvarda in Grda resnica) predstavlja nenavadno življenjsko dogodivščino umirjene Jen, ki med počitnicami spozna zabavnega in privlačnega Spencerja. Sledi neizbežna romanca in hitra poroka, po treh letih družinske idile pa sledi šokantno razkritje, da je Spencer v resnici skrivni vladni agent. Presenečena Jen se naenkrat znajde sredi vratolomnih avtomobilskih pregonov in divjih strelskih obračunov, kar ljubezen do Spencerja postavi na veliko preizkušnjo.

Kultna ljubezenska saga Somrak se nadaljuje z večnim hrepenenjem med lepo Bello in vampirjem Edwardom v tretjem delu, Mrk. Njuno prepovedano romanco dodatno otežijo skrivnostni umori in grozeča vojna med vampirji in volkodlaki. Krhko ravnovesje je odvisno od Belle, ki se mora dokončno odločiti med ljubeznijo do Edwarda in prijateljstvom z volkodlakom Jacobom. Toda vrnitev maščevalne vampirke Victorie povzroči neizprosen boj na življenje in smrt ter številne težke življenjske odločitve, kjer lahko zmaga le iskrena ljubezen.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.