Ferski otoki leta 2020 »zapirajo« vrata turistom

Upravljanje priljubljene turistične atrakcije lahko primerjamo s prirejanjem zabave. Vsi želijo priti in se zabavati, nihče pa si ne želi pomagati pospraviti, ko je konec.

Toda Ferski otoki, skupina avtonomnih otokov med Islandijo in Norveško, ki spadajo pod Dansko, »so iznašli« inovativen način, kako poskrbeti za svoj dom in hkrati sprejeti obiskovalce.

Uradno obvestilo na nacionalni turistični spletni strani otokov se glasi: »Zaprto za vzdrževanje, odprto za prostovoljstvo.«

Oblasti Ferskih otokov so se odločile, da bodo med koncem tedna 16. in 17. aprila 2020 zaprli svoje glavne turistične znamenitosti na otokih. Hoteli bodo vseeno odprti in leti bodo prav tako možni.

Če si želiš ravno tisti vikend oddiha na Ferskih otokih, se lahko prijaviš za prostovoljca. Otoki »iščejo« 100 prostovoljcev, ki bodo pomagali zanje poskrbeti.

Po podatkih turističnih organov Ferskih otokov se je v zadnjih nekaj letih obisk otokov povečal za 10 %. »Pri nas turizem ne gre le za številke,« je v začetku letošnjega leta za CNN Travel povedal Guðrið Højgaard, direktor obiska Ferskih otokov. »Vsako leto pozdravljamo obiskovalce otokov, hkrati pa smo odgovorni tudi za svojo skupnost in svoje lepo okolje. Naš cilj je ohraniti in zaščititi otoke ter zagotoviti trajnostno in odgovorno rast«

VIRCNN Travel
Prejšnji članekKako prihraniti denar na potovanju?
Naslednji članekTikTok: Vzpon multimilijonske investicije, ki je obnorel svet

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.