Hotel Bohinj je intimni raj za mlade

Hotel Bohinj je bil v času epidemije prenovljen in predstavljen kot nov začetek Bohinja. Stoji sredi hriba nad Ribčevim Lazom, ponuja čudovit razgled na jezero in okoliške hribe. Že ob prvem pogledu na hotel je jasno, da je to nekaj čudovitega. Redki so hoteli, ki dajo tak vtis že med parkiranjem avtomobila, in Hotel Bohinj je eden izmed njih. Kakšna je zgodba novega Hotela Bohinj in zakaj je fantastično zatočišče za mlade in pare? Preverili smo iz prve roke.

Prenovljen Hotel Bohinj je čudovita stvaritev

Hotel Bohinj je eden izmed štirih hotelov, ki jih je kupil slovenskih kripto milijonar Damian Merlak. Če se na zemljevid ni vtisnil kot eden najbogatejših Slovencev, ga je javnost spoznala kot mlado osebo, ki si dejansko želi vlagati v slovenski turizem. Prenovi Apartmajev Triglav je sledila prenova Hotela Bohinj. Hotel, ki je nekoč sprejemal najbolj znane goste skupne države, je bil potreben večje prenove. Zdaj je prenovljen in z odprtimi rokami vabi nove goste.

Minuto hoje od jezera na vzpetini Ribčevega Laza stoji Hotel Bohinj. Na osnovi starega je postavljen nov. Je od starega kaj ostalo? Investitor Damian Merlak in direktor podjetja Alpinia Jure Repanšek sta se odločila, da hotel potrebuje celostno prenovitev in sanacijo. Poleg osnovne velikosti hotela je ostalo še nekaj kvalitetnih elementov konstrukcije. Zaradi načetosti je hotel potreboval protipotresne ojačitve, statično izboljšanje in videzno prenovo. Ta je seveda prva, ki pade v oči.

Osebje ali izgled hotela: Ne vem, kaj je boljše

Stekleno pritličje, ki vključuje avlo in restavracijo, povezujejo leseni vertikalni stebri. Prvi občutki domačnosti in tradicije, ki so z vsakim korakom bližje, so le še bolj osupljivi. Dvovišinska avla za prečudovitimi vrati z izdelanim logotipom Hotela Bohinj se pojavi pred tabo. Spuščen strop je ustvarjen s pomočjo lesenih »kapnikov« in brazd. Vonj po novem, ki te očara in ti pomaga užiti prve trenutke nove bohinjske zgodbe. Hotel sem obiskal s svojo čudovito punco, ki je bila že po prvem stiku z osebjem popolnoma navdušena. Izjemno prijazna, mlada in simpatična receptorka je postavila visok mejnik za usluge in odnos hotelskega osebja. Predstavila nama je vse pomembne informacije, ki sva jih rabila in lahko sva se sprehodila do svoje sobe.

Hodnik, ponovno poln lesenih elementov in pristnosti. Intimno osvetljen in z oblikami konstrukcije toplarja (lokalnega kozolca), ki že na začetku ponuja eno izmed najboljših lokacij za nekaj fotk in objav na družbenih omrežjih. Sobe se odpirajo s kartico, ki je lično zapakirana v majhno mapico. Ta vsebuje vse informacije in kontakte, ki bi jih potreboval med bivanjem. Kartica pa poskrbi tudi za aktivacijo same sobe.

Odpreš vrata in zagledaš svetli macesen, ki ti pričara nostalgijo nekih neznanih, a tako pomembnih časov. Tradicionalno moderna opremljenost sobe, vse od kopalnice do balkona. Na steni nad posteljo je izrisan relief Triglava in okoliških hribov. Vzglavniki s silhuetami štirih srčnih mož, ki so prvi osvojili Triglav, so čudovit poklon zgodovini okolice. Soba ponuja osvetljavo, ki je lahko uporabljena za delo ali pa veliko bolj intimne reči. In tu je bil jasen znak, da je hotel ustvarjen za mlade in mlade po duši. Vse stremi k temu, da lahko v hotelu preživiš ene izmed najbolj romantičnih trenutkov v svojem življenju. Dejstvo je, da ga boš.

Ali poznaš zgodbo Štirih srčnih mož?

Štirje srčni možje so bili prvi, ki so stopili na vrh najvišje slovenske gore. Rudarja Luka Korošec in Matevž Kos, lovec Štefan Rožić ter ranar Lovrenc Willomitz so 26. avgusta 1778 prispeli na vrh Triglava. Na vrhu so s kladivom in dletom vklesali začetnice svojih imen ter Žige Zoisa ter naravoslovca Baltazarja Hacqueta, ki je le eno leto pred tem neuspešno poskusil z osvojitvijo simbola Slovenije.

Ponudba hotela nista le okolica in fantastičen razgled, ampak se ta prične že v notranjosti. Čudovita restavracija z vrhunsko kulinariko in lokalnimi sestavinami. Izjemen wellnes s solno sobo, tušem doživetij, masažami, terapijami in še mnogimi drugimi stvarmi. Vso ponudbo najdeš v galeriji na koncu prispevka. A pazljivo, morda boš želel na počitnice. Iz počitnic pa boš prišel tudi s čudovitimi novimi copatki, ki so narejeni iz reciklirane plastike.

Hotel Bohinj, še se bomo vrnili!

S punco sva prepotovala že veliko krajev in bivala v mnogih hotelih vrhunske kvalitete. Roko na srce se nisva nadejala, da bo Hotel Bohinj postal najina najlepša izkušnja turizma. Izjemno prijazno in čudovito osebje, ki ga ne bom znal prehvaliti, je najbolj pomemben dejavnik izvrstnega hotela. Če ta korak ne bi uspel, bi vse ostalo padlo v vodo. Ampak se to ne zgodi, osebje potisne hotel še višje, kot bi si nadejali. Z njimi je videz hotela izpopolnjen. Očarljiv, intimen, tradicionalen in moderen hotel, ki Bohinju dodaja tisto češnjo na torti, ki jo je potreboval. Hotel Bohinj je izkušnja, ki jo mora v svojem življenju doživeti vsak. Vsem vpletenim čestitke. Uspelo vam je ustvariti čarovnijo, v že tako čarobnem kraju, kot je Bohinj.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekHouse of the Dragon: Predzgodba Igre prestolov je dobila svoj napovednik
Naslednji članekNajnovejša raziskava pokazala, da cepljenje proti covidu-19 zmanjša možnost smrtnega izida za 90 %

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.