Ideja za izlet: Jezera v Sloveniji

Blejsko jezero

Kremšnita, pletna, srček za Instagram, prazna denarnica. To so stvari, ki opišejo obisk Bleda in jezera ob njem. Pripravi evre, ker s prekrasno lepoto pride tudi višja cena vsega zraven. Je pa to slovenska znamenitost in je več kot vreden ogleda.

Bohinjsko jezero

Še ena klasika, ki je Bohinjsko jezero. Obiščeš ga lahko čisto v vseh letnih časih in se sprehodiš okoli njega in namočiš svoje prste vanj. Predvsem poglej, ko se dogajajo kakšni dogodki. V mislih imam Kravji bal, ki je vedno zanimiv.

Bohinjsko jezero
Bohinjsko jezero.

Cerkniško jezero

Lahko ga vidiš ali pa ne. To pa zato, ker je presihajoče in vzelo vam bo dih. Vidiš lahko kaj pomeni diverziteta rastlin in živali. Jezero si lahko ogledaš tudi z lojtrnikom, ki te popelje okoli jezera.

Cerkniško jezero
Cerkniško jezero.

Velenjsko jezero

Lahko se kopajo tudi kužki. Zdaj ko imam vašo pozornost povem, da se lahko sprehodite ob lepem jezeru in igrate v vodnem parku. Okolica ponuja ogromno možnosti za preživljanje prostega časa.

Velenjsko jezero
Velenjsko jezero.

Trbojsko jezero

Pojdi v kavarno na sveže jagode. Say no more. V bližini Kranja je jezero, ki je nastalo z zajezitvijo reke Save. Če vas zanimajo ptice potem je to odličen prostor za ornitologijo. Če pa vas ne, lahko gledate vodo in hribe v okolici.

Trbojsko jezero
Trbojsko jezero.

Zbiljsko jezero

S čolnom ali pa pedalinom. Peš ali pa na kolesu. Če ne drugega je poznano predvsem po Zbiljski noči, ki je vsako leto. To pa ni vse kar jezero ponuja. Je predvsem zatočišče za tiste iz večjih mest, da si odpočijejo svoje oči.

Zbiljsko jezero
Zbiljsko jezero.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako hitreje zaspati
Naslednji članekKako biti produktiven v slabem vremenu?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.