Sponzorirano

Malta bo turistom plačala, da jo obiščejo

malta
Če greš na Malto za vsaj tri dni, dobiš 200 evrov.
Sponzorirano

Da bi po več kot letu dni pandemije oživila svojo turistično industrijo, je Malta izbrala prav poseben ukrep. Država bo vsakemu tujemu turistu, ki bo na otoku ostal vsaj tri noči, podarila do 200 evrov. Znesek denarja, ki bo izplačan posamezniku, bo odvisen od tega, v hotelu s koliko zvezdicami bo prebival.

Malta. Plaže.

Ta način pospeševanja turizma je v petek napovedal malteški minister za turizem, Clayton Bartolo: »Namen sheme je postaviti malteške hotele v zelo konkurenčen položaj ob ponovnem zagonu mednarodnega turizma.«

Turisti bodo pri nastanitvi v hotelu s petimi zvezdicami prejeli 100 evrov (oziroma skupaj, z nekaterimi dodatki kar 200 evrov), v hotelu s štirimi 75 evrov in 50 evrov v hotelu s tremi zvezdicami. Tudi če bo v isti sobi prebivalo več ljudi, bo znesek dobila vsaka oseba. Turistična uprava je tej shemi namenila 3,5 milijona evrov, v državo pa naj bi pripeljala kar 35.000 turistov. 

Sončni zahod na Malti.

Ti so za otoško državo izjemno pomembni, saj turizem na Malti prinaša državni ekonomiji kar 27 % dobička, delež tujih turistov pa je glede na leto 2019 upadel za kar 80 %.

Trenutno velja Malta za kar varno državo za potovanje, saj ima tudi najvišjo precepljenost med državljani v Evropski uniji. Ta znaša med odraslimi kar 42 % (celjenih s vsaj enim odmerkom), prav tako beležijo velik padec okužb.

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version