Najbolj razburljive destinacije leta 2024: 2. del – Amerika

Snowy Licancabur volcano in Andes montains reflecting in the wate of Laguna Chaxa with Andean flamingos, Atacama salar, Chile
Foto: Delpixart iz iStock

V letu 2024 se lahko napotimo v čudovite kraje Južne, Severne in Srednje Amerike. Osem destinacij, ki jih je revija National Geographic uvrstila na seznam najbolj razburljivih in navdušujočih na tem raznolikem kontinentu. To so destinacije Amerik, ki jih ne smeš zamuditi.

Ne spreglej! Najbolj razburljive destinacije Evrope v letu 2024.

8Atakama puščava, Čile

lake, salt flat, andes

Ob redkih priložnostih (približno enkrat na tri do deset let) za nekaj tednov spomladi preproge divjih cvetov izbruhnejo iz izsušenih tal Atacame in spremenijo eno najbolj sušnih okolij na svetu v pustolovščino barv. Prav ta dogodek »cvetenja puščave« leta 2022 je čilsko vlado spodbudil, da je leta 2023 ustanovila nacionalni park Desierto Florido – 141.000 hektarjev zaščitene pokrajine okoli 32 milj južno od mesta Copiapó v severnem Čilu. Novi park je najbolje občudovati med vožnjo od Copiapója do Vallenarja po cesti 5 – običajno imajo večinoma ravne pokrajine v regiji svojo izrazito lepoto, toda v letih velikega razcveta je zaradi tega prizora strahospoštovanje neizogibno.

Prejšnji članekReggaeton; glasbeni žanr, ki je vse bolj priljubljen
Naslednji članekOcena filma: Samo ne ti

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.