Najboljši kampi na slovenski obali

Najboljši kampi na slovenski obali
Najboljši kampi na slovenski obali Foto: mikecook1 on pixabay

Kampi na slovenski obali, ki jih je vredno obiskati na počitnicah. V prispevku izveš vse o najboljših kampih na slovenski obali. Vse informacije o kampih, od točne lokacije do ponudbe.

*kampi so razvrščeni po abecednem vrstnem redu

Kamp Belvedere

Kjer užitkom dodamo razgled

Kamp Belvedere se nahaja v Krajinskem parku Strunjan, le nekaj kilometrov od Izole. Točni naslov: Kamp Belvedere, Dobrava 1A, 6310 Izola.

O kampu Belvedere

Kamp Belvedere se nahaja v sklop Resorta Belvedere v Krajinskem parku Strunjan. Le nekaj kilometrov od Izole in ostalih obalnih mest, je idealen za navdušence počitnikovanja na prostem. Svoje počitnice lahko v senci borovcev ali oljčnih dreves preživite v šotorih, avtodomih ali prikolicah. Obmorska plaža je od kampa oddaljeno 800 metrov. Kamp je odprt od 1. aprila do 15. oktobra.

Aktivnosti v kampu

Strateška lokacija ponuja obilo možnosti za aktivnosti na prostem, kot so pohodništvo, kolesarjenje, jahanje, odkrivanje narave… Kamp Belveder in njegova bližnja okolica ponujata številne možnosti športne rekreacije od plavanja, sprehajanja, kolesarjenja, do igranja tenisa, mini golfa, namiznega tenisa, vožnje s čolni in plesa. V poletnih mesecih (junij – september) je ob doplačilu možno kopanje v zunanjem bazenu, ki je urejen tik ob kampu in vključuje tudi otroški bazen, lokal, teniško igrišče in igrišče za namizni tenis..

Znotraj Resorta Belvedere pa najdemo tudi wellness center s savnami, notranji bazen in mnoge druge dejavnosti.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Brezplačen wifi je na voljo na območju restavracije. Kamp razpolaga s štirimi sklopi sanitarij, ki vključujejo: wc, tuš, pomivalna korita, pomivalne stroje, pralne stroje, sušilne stroje, ledomat, previjalne mize, kopalnico za pse in banjico za kopanje dojenčkov. Gostom je na voljo prostor z žarom. Psi so dovoljeni.

Kamp Belvedere
Kamp Belvedere Foto: on belvedere

Kamp Fiesa

Doživite Portorož in Piran na edinstven način

Kamp Fiesa leži v mirnem zalivu Fiesa, 3 km stran od Portoroža. Točni naslov: Kamp Fiesa, Fiesa 57b, 6330 Piran.

O kampu Fiesa

Kamp leži v mirnem zalivu istega imena, ki je od Portoroža, mesta rož, oddaljen tri kilometre. V bližini kampa najdemo tudi dve sladkovodni jezerci, po katerih je kamp tudi znan. Jadransko morje pa najdemo 100 metrov stran od kampa. Kapaciteta kampa je 30 šotorov in 110 avtokamp prikolic.

Aktivnosti v kampu

Znotraj kampa deluje trgovina z živili, urejeno pa je tudi otroško igrišče. V neposredni bližini kampa se nahajajo tudi restavracija, lokal in potapljaški center. Za športne navdušence je možen najem sup desk in igrišče za odbojko. Lokacija samega kampa je izvrstna za sprehode ob obali, kolesarjenje do Pirana, Portoroža ali dlje (cerkev svetega Bernardina, Forma Viva, Tunel Valeta,..).

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Parcele so opremljene z elektriko, na voljo pa so tudi tudi brezžični internet, kemični WC in WC za invalide. Psi so dovoljeni!

Kamp Fiesa
Kamp Fiesa Foto: on portoroz

Kamp Lucija

Bodimo spet skupaj. Oddih je doma blizu doma!

Avtokamp Lucija leži na polotoku Seča v Portorožu. Točni naslov: Kamp Lucija, Seča 204, 6320 Portorož.

O kampu Lucija

Kamp obsega 550 parcel, primeren je za goste z avtodomi in šotori, pa tudi za družine z otroki. Odlikujeta ga lega in površina v izmeri šestih hektarjev s kapaciteto do 1000 gostov. Je sodobno opremljen kamp z lastno trgovino.

Recepcija je odprta od 07:00 do 22:00.

Aktivnosti v kampu

V neposredni bližini kampa se nahajajo tenis igrišča, igrišče za mini golf, odbojko, košarko, rokomet in nogomet. Za obiskovalce je namenjeno urejeno in varovano kopališče z enostavnim dostopom v morje, primerno za vse generacije. V samem kampu najdemo tudi otroško igrišče, prostor za grill.

Ugodnosti, ki naredijo dopust lepši

Prostori kampa so opremljeni s priključkom za elektriko in vodo, urejena pa je tudi oskrbovalna postaja za avtodome. Na voljo je tudi brezžični internet, pralno-sušilni stroji s pralnico in WC za invalide.

Kamp Lucija
Kamp Lucija Foto: on hoteli-bernardin

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekSi že poskusil sladoled z okusom koktajla?
Naslednji članekCannska retrospektiva 2023 – Nejc Feguš: »Videti je, da ima Evropa še veliko v svojem rezervoarju«

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.