Najboljši zabaviščni parki na svetu!

Vlakec smrti.

Nedavno smo raziskovali nekatere izmed evropskih velikanov med zabaviščnimi parki, sedaj ti ponujamo svetovni izbor »največjih orjakov«. Mnenja o tem, katere uvrstiti na seznam, so mnogokrat deljena. Naj odloča hitrost »vlakcev smrti«, velikost parka, vsakoletni obisk? Izbrali smo nekaj najbolj zanimivih, ki jih je v svoj seznam 10 najboljših zabaviščnih in vodnih parkov na svetu v letu 2022 uvrstila prestižna popotniška spletna platforma TripAdvisor.

Kako so izbrali zmagovalce?

Po navedbah Tripadvisorja so nagrade Best Things to Do »določene na podlagi kakovosti in količine mnenj in ocen popotnikov za izkušnje, izlete, aktivnosti in zanimivosti na Tripadvisorju od 1. maja 2021 do 30. aprila 2022, specifično za vsako podkategorijo.

Beto Carrero World, Brazilija

Tematski park, ki velja za največjega v Latinski Ameriki, najdemo v kraju Penha v Braziliji. Je del sklopa zabaviščnih parkov Santa Catarine in se razprostira na več kot 14 kvadratnih kilometrih. Za javnost so ga odprli leta 1991, nastal je na pobudo poslovneža Beta Carrere. Leta 2012 se je park povezal tudi s produkcijskimi hišami Universal Pictures in DreamWorks Animation, kar je parku omogočilo prikazovanje filmskih junakov iz obeh studiev. Danes je Beto Carrero World razdeljen na 7 tematskih območij s številnimi vlakci smrti.

Big Tower - Catch Car Camera

Waterbom Bali, Indonezija

Butični vodni park, ki so ga prvič odprli leta 1993, se nahaja v središču Kute. Park je bil zgrajen z namenom ustvariti prostor, ki obiskovalcem nudi nepozabno zabavo, hkrati pa spoštuje naravni svet okoli nas. Tako je bil Waterbom Bali zavestno razvit za dopolnitev obstoječega okolja, pri čemer je ohranjenih več kot 50 % lokalnega zelenja, vsi tobogani in druge aktivnosti so zgrajeni okoli obstoječe flore in favne, namesto nad njo. Skrbijo tudi za ohranitev domorodnih ogroženih živalskih vrst.

Best way to beat the heat in Bali. Waterbom Bali new official video. Be happy!

Dollywood, ZDA

Poleg standardnih vznemirljivih voženj v zabaviščnem parku, ki se nahaja v osrčju Tennesseeja, na veliko slavijo tudi glasbo območja Smoky Mountain in tamkajšnjo tradicionalno obrt. Park vsako leto gosti številne koncerte in glasbene dogodke, vključno z nastopi Dolly Parton in njene družine ter drugih nacionalnih in lokalnih glasbenih skupin.

Top 5 Must Do's at Dollywood Theme Park

Universal’s Islands of Adventure , ZDA

Park, ki je bil prvotno imenovan Universal Studios Islands of Adventure razveseljuje obiskovalce že od leta 1999, najdemo pa ga v Orlandu na Floridi. Islands of Adventure je oblikovan po zgledu raziskovanja, kjer se gostje podajo na pustolovščino in obiščejo različne tematske otoke. Sprva je park obsegal šest otokov. Sedmi, The Wizarding World of Harry Potter, je bil dodan leta 2010 in tematizira zelo uspešno franšizo o Harryju Potterju. Širitev je privedla do znatnega povečanja obiska, danes gostijo letno tudi do 8,1 milijona ljudi. Osmi otok, Otok lobanj , je bil odprt 13. julija 2016 na temo King Konga.

Top 10 Fastest Rides at Universal Orlando | Universal Studios Florida & Islands of Adventure

Parque Terra Mágica Florybal, Brazilija

Najdemo ga v kraju Canela, nedavno pa je praznoval okroglih 10 let delovanja. Ne gre za velik park, pa vendar zelo priljubljen predvsem pri otrocih. Raziskujejo lahko po različnih tematskih svetovih, uživajo v predstavah in vlakcih smrti. Park se osredotoča na tematiko zgodovine, poseben del je npr. namenjen dinozavrom. Najnovejša pridobitev je 7D kino.

Conheça o Parque Terra Mágica Florybal

Kaj pa najboljši zabaviščni parki v Evropi?

O tem smo pisali v prispevku Najboljši zabaviščni parki v Evropi. 😊

Prejšnji članekTiktokerji nagovarjajo sledilce, naj sončijo mednožje za »povečane vibracije«
Naslednji članekLevica naznanila svojega predsedniškega kandidata

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.