Najlepše plaže na Malti

Crystal Lagoon
Crystal Lagoon

Faks se je komaj začel, ti pa bi že spet pobegnil nekam na toplo, na morje? Z oktobrom se je iz Trsta odprla nova letalska linija na Malto, karte pa se prodajajo po študentskih cenah, zato lahko brez skrbi pobegneš na lepše med prihajajočimi prazniki.

Morje na Malti je kristalno modro in med čistejšimi morji v Sredozemlju. Je zelo toplo in prijetno za kopanje skoraj do konca oktobra! Tako je Malta popolna destinacija za septembrsko ali oktobrsko uživanje in raj za potapljače.

Na Malti je ogromno plaž, od skalnatih pa do peščenih in tistih z mivko. A ena plaža je, ki jo vsi poznamo ali pa smo jo vsaj enkrat že videli na Instagramu. To je…

Blue Lagoon

Blue Lagoon plaža
Blue Lagoon, Comino

Blue Lagoon se nahaja na bližnjem otoku Comino, kamor lahko prideš z ladjico. Otok je res majhen, tako da se lahko iz enega konca na drugi sprehodiš v pol ure. Blue Lagoon je znan po kristalni vodi in belemu pesku, kar je recept za božansko plažo. V poletnih mesecih pa se iz raja na zemlji spremeni v turistično meko, kar pomeni, da je nabito poln in težko najdeš prostor za brisačo ob vodi. Tudi sence ni, zato je obvezna uporaba kreme za sončenje! Če pa ti začne gneča najedati, se lahko vedno umakneš v 5 minut peš oddaljeno Crystal Lagoon, kjer ni skoraj nikogar! Po mnenju mnogih, je Crystal Lagoon pravi skriti biser Malte.

Crystal Lagoon na Malti
Crystal Lagoon

Għajn Tuffieħa

Ta plaža je sinonim za raj med klifi in skalami. Nahaja se le nekaj minut proč od Golden Bay in je manj obljudena kot njena soseda. Na vrhu sta dve gugalnici, s katerih lahko občuduješ prelep pogled na klife, preden se spustiš po stopnicah navzdol pa je znak, ki te opozarja, da odnesi smeti za sabo in tako ohrani plažo čisto.

plaža in stopnice
Għajn Tuffieħa Bay

St. Peter’s Pool

St. Peter’s Pool je naravni bazen v skalah in je priljubljena lokacija za vse adrenalince, ki radi skačejo v vodo z višine. Sicer je ob robu bazena vedno veliko ljudi, ki drug drugega spodbujajo, naj skoči, a malo proč se dobi tudi malo sence. Če si na Malti, je skok v St. Peter’s Pool a must!

St. Peter's Pool naravni bazen
St. Peter’s Pool

Poppeye Village

Poppeye Village na Malti
Poppeye Village

Čakaj malo, a ni to tam, kjer so snemali film? Ja! Če si želiš, lahko Poppeye Village tudi obiščeš in se kopaš tam, lahko pa se sprehodiš malo naprej in se kopaš na pomolu. Ampak zakaj je ta »plaža« tako posebna? Ker ima čudovit pogled na Poppeye Village in ker si na pomolu lahko praktično sam (če imaš malo sreče)!

Sliema

Sliema je mestece s prelepim pogledom na Valletto, glavno mesto Malte. Je pa tudi kraj, kjer so prelepi »naravni« bazeni. No, niso naravni, pravijo, da naj bi bili narejeni v viktorijanski dobi, da bi ljudem olajšali kopanje v morju in pa zato, da bi se lahko v morju kopale tudi ženske, skrite pred radovednimi očmi javnosti. Bazeni so bili včasih višji in pokriti z rjuho, danes je pa od njih ostalo le še nekaj stopnic in ograda.

Sliema baths, naravni bazeni
Sliema Victorian era baths

Kaj pa ti, si že bil na Malti? Bi kakšno plažo dodal?

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (4 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.